Marise den Bakker en Herman Haan treden op tijdens de 'Proeverij van The Passion'. Foto: PR
Marise den Bakker en Herman Haan treden op tijdens de 'Proeverij van The Passion'. Foto: PR

'Proeverij van The Passion' bij de kerken in Steenderen

STEENDEREN - Op zondagavond 14 april, Palmzondag, wordt in Steenderen een 'Proeverij van The Passion' gehouden. Deze gebeurtenis is landelijk ontstaan voor uitzending voor tv, enkele dagen voorafgaand aan Pasen. Op tal van plaatsen in Nederland heeft dit op een wat eenvoudiger manier navolging gekregen. Ook binnen de beide kerken van Steenderen blijkt daar behoefte aan. Het geheel begint bij de rooms-katholieke Willibrorduskerk om 19.15 uur.

Dat leidde tot de organisatie van een Steenderense 'Proeverij van The Passion' op initiatief van Herman Haan uit Toldijk, die als tv-programmamaker persoonlijk betrokken was bij de eerste landelijke uitvoeringen van 'The Passion'. Het geheel begint bij de rooms-katholieke Willibrorduskerk, van waaruit in 'een stille tocht voor vrede en veiligheid' door het centrum van het dorp naar de protestantse Remigiuskerk kan worden gelopen. Voor diegenen die niet deelnemen aan deze stille tocht, is het vanzelfsprekend ook mogelijk om rechtstreeks naar de Remigiuskerk te gaan.

Zangers en musici
In de Remigiuskerk worden vervolgens vanaf omstreeks 20.00 uur de liederen binnen The Passion door zangers en musici uit Steenderen en omgeving uitgevoerd. Medewerking is toegezegd door Marise den Bakker uit Baak -bekend van onder meer het tv-programma 'The voice kids' en inmiddels ook van haar eigen composities-, haar moeder Anja den Bakker -zij zingt al vele jaren bij heel diverse gelegenheden, van Samenloop voor Hoop tot theaters in de wijde omgeving-, vocal group Full House onder leiding van Lucian Venderink, Lisanne Knol -zangeres bij diverse bands uit de regio- en ook de bekende pianist Derk-Jan Terpstra uit Toldijk. Herman Haan zal de gesproken teksten van het lijdensverhaal van The Passion voor zijn rekening nemen.

Veel van deze namen zijn inmiddels bekend van een vorige Proeverij-avond. Deze Proeverij van The Passion is namelijk onderdeel van een serie avonden. De vorige twee, de Bob Dylan-Proeverij en de Proeverij van het dialect, werden enthousiast ontvangen en door opvallend veel mensen bezocht.