Burgemeester Marianne Besselink en postcommandant Jaco ter Vrugt (m.) feliciteren Henk Groothuis (r.) en Wilger Geurts (l.) met hun Koninklijke Onderscheiding. Hun echtgenoten Wendy en Sylvia krijgen bloemen. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Marianne Besselink en postcommandant Jaco ter Vrugt (m.) feliciteren Henk Groothuis (r.) en Wilger Geurts (l.) met hun Koninklijke Onderscheiding. Hun echtgenoten Wendy en Sylvia krijgen bloemen. Foto: Liesbeth Spaansen

Henk Groothuis en Wilger Geurts koninklijk onderscheiden

Jubilarissen gehuldigd bij brandweerpost Steenderen

Door Liesbeth Spaansen

BAAK – Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest voor de vrijwillige brandweer in de post Steenderen nam Henk Groothuis afscheid. Hij kreeg van burgemeester Marianne Besselink een jubileummedaille opgespeld, maar ook vervulde zij haar rijkstaak door hem koninklijk te onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze eer kwam ook postcommandant Wilger Geurts toe, die in januari na 34 jaar afscheid nam van de post Steenderen. Hij is inmiddels als postcommandant in Eerbeek geïnstalleerd en was gevraagd deze avond aanwezig te zijn voor 'nog een bloemetje'. "Maar het heeft zijne Majesteit behaagd om ook jou te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau."

Vrijdag 22 maart vond de jaarlijkse brandweeravond voor de brandweerpost Steenderen plaats. Gekozen was voor de zaal van Het Wapen van Baak met (oud)leden van deze post en jubilarissen met hun partners, burgemeester Marianne Besselink en Martijn Welmer, officier incidentbestrijding IJsselstreek.

Martijn Welmer heette iedereen welkom en in het bijzonder de nieuwe leden Hans Aal, Sven Bekking, Remco Eskes en Ferry van der Meulen. "Er zijn organisatorische wijzigingen binnen de brandweerposten Bronckhorst zichtbaar en daardoor nieuwe gezichten. Ik ben brandweerman en zorg voor de ondersteuning van acht posten binnen de regio IJsselstreek," stelt hij zichzelf voor. "De post Steenderen is een hechte groep. Dank voor alle inzet van afgelopen jaar, ook aan jullie vrouwen die jullie laten gaan als de pieper gaat."

Nieuwe post-commandant Jaco ter Vrugt gastheer van deze avond

Burgemeester Besselink vond het leuk in Baak aanwezig te mogen zijn. "Een andere entourage en sfeer dan in het gemeentehuis. De vierde avond in een reeks nu de posten apart hun feest vieren. Jammer vind ik wel dat de posten elkaar niet meer ontmoeten," moest zij bekennen. "Er zijn veel veranderingen gaande, vooral naar aanleiding van de tekorten bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Belangrijk is dat we zorgen dat de dienstverlening en de veiligheid op orde blijft en straks ook de financiën. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe directeur, die in korte tijd echt de vinger op de zere plek legde, goede keuzes gaat maken en in september een onderbouwd plan neerlegt over de VNOG en het niveau van dienstverlening." Ze wenste iedereen een fijne avond.

De nieuwe postcommandant van Steenderen Jaco ter Vrugt vroeg Ilse den Hartog naar voren die haar diploma Chauffeur/pompbediener had behaald. De burgemeester mocht haar het diploma en de bloemen overhandigen. Marcel van der Steen en Marcel Westerink kregen hun diploma Bevelvoerder uitgereikt en de daarbij behorende rangonderscheidingstekens en bloemen.

Zeven jubilarissen kregen een oorkonde en cadeaubon aangereikt en medaille opgespeld van Brandweer Nederland door burgemeester Besselink.


Lees verder op pagina 7