Heren 1 eindigt derde in eerste klasse

HENGELO – Drie teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun wedstrijden op zaterdag 23 en zondag 24 maart. Heren 1 van Quintus reisde zaterdagavond 23 maart af naar Cabezota HS1 in Enschede voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. De eerste helft ging redelijk, wat resulteerde in een 8-13 ruststand in het voordeel van Quintus. Maar de tweede helft ging een stuk moeilijker en de eindstand kwam op 20-20. Met dit resultaat heeft Quintus een mooie derde plek in de eerste klasse weten vast te houden. Quintus D1 speelde zondag 24 maart uit tegen OBW D1 in Sporthal Lentemorgen in Zevenaar. Uitslag 10-9. Dames senioren speelde thuis tegen de nummer 3 Udi. De Quintus dames begonnen goed, waardoor ze in de eerste helft op een voorsprong van 9-4 kwamen. Maar Udi kwam langzaam terug. In de tweede helft ging het gelijk op. Anderhalve minuut voor het eind was het 15-15. Maar helaas werd dit niet goed uitgespeeld, kwam Udi toch nog tot scoren en werd het 15-16.


Daniël Willemsen wint op De Vennebulten

VARSSEVELD – Good-old Daniël Willemsen kan nog steeds met de besten mee. Dat liet de Lochemmer in Varsseveld zien. Door een tweede en een eerste plaats bleef hij alle concurrentie voor en pakte hij de dagzege tijdens de derde ONK Zijspancross. Koen Hermans moest genoegen nemen met een vijfde plaats door tegenslag in beide manches.

's Ochtends was tijdens de tijdtraining Team Hermans-Musset de snelste op het fraaie circuit De Vennebulten. In de eerste manche nam het duo Willemsen-Rostingt de kopstart met kort daarachter Vanluchene-van den Bogaart, Hermans-Musset en Bax-Stupelis. Geleidelijk schoven Hermans en Bax naar voren. De Hengeloër passeerde Willemsen maar kwam door de inhaalactie ten val en zakte terug naar positie 11 om daarna nog een aantal terug te winnen en als achtste te finishen. Bax wist wel door te stoten naar de voorste plaats en vlak voor Willemsen te winnen. Veldman passeerde wereldkampioen Vanluchene en pakte zo de derde plaats. Achterhoekers Van Werven-Beunk en Keuben-Rietman wisten zich ook in de top 10 te klasseren door als zesde en tiende over de streep te komen. In de tweede manche liet Koen Hermans weer zien over veel snelheid te beschikken. Bij de start lag hij nog achter Willemsen en Vanluchene, maar al snel was hij deze twee voorbij en lag Hermans-Musset op kop. Met nog vijf minuten te gaan was het een achterblijver die hen de weg naar de overwinning versperde zodat ze vast kwamen te zitten in het zware zand en terugzakten naar een vijfde plaats.
Willemsen maakte daar dankbaar gebruik van, mede door het uitvallen van Bax. Hij won de manche, de dagzege en pakte de leiding in het ONK-klassement. Vanluchene en Veldman werden tweede en derde in de tweede manche en tevens in het dagklassement. Hermans kwam als vierde over de finish voor Giraud en Van Werven.
Op zondag 7 april begint het grote werk voor de zijspancrossers. In het Belgische Lommel wordt dan de eerste Grand Prix van dit seizoen verreden. Dan zal blijken hoe de werkelijke krachtsverschillen zijn, omdat veel zijspannen de ONK-races als training zien. Zoals het er nu uit ziet, liggen de teams van Hermans, Willemsen, Bax, Vanluchene, Veldman en Giraud dicht bij elkaar. Het zal dan ook ongetwijfeld een spannend jaar worden.
Uitslag dagklassement ONK Varsseveld:
1. Willemsen 47 pnt 2. Vanluchene 40 pnt 3. Veldman 40 pnt 4. Giraud 32 pnt 5. Hermans 31 pnt 6. Van Werven 30 pnt 14. Keuben 11 pnt 15. Wisselink 9 pnt.
Stand ONK:
1. Willemsen 91 pnt 2. Vanluchene 76 pnt 3. Veldman 76 pnt 4. Bax 56 pnt 5. Hermans 56 pnt 7. Van Werven 48 pnt 12. Keuben 32 pnt 21. Wisselink 12 pnt.


Stunt van DVO DS1

HENGELO - De dames van DVO DS1 zorgden voor een grote verrassing in het Twentse Vasse door met 0-4 van Esch Stars DS1 te winnen. Daardoor steeg de ploeg naar een tiende plaats en heeft het weer vooruitzicht om degradatieduels te ontlopen.

De laatste overwinning dateerde van 2 februari, terwijl in 2019 nog geen enkele uitzege was behaald, zodat DVO in de laatste weken was weggezakt en in de gevarenzone terecht was gekomen. De thuiswedstrijd tegen subtopper Esch Stars was met 1-3 verloren, zodat erop gerekend werd dat het een zware strijd zou worden waarin elk punt was meegenomen. Maar DVO kon de volle buit terug naar Hengelo. Vanaf het begin hielden de Hengelose meiden de druk er goed op en wisten dat tot het einde geconcentreerd vol te houden.
Alleen in de eerste set was er sprake van enige spanning toen de Tukkers dichterbij kwamen maar toen DVO gas gaf was het met 22-25 bekeken. Daarna was nauwelijks nog sprake van enige tegenstand en won het team van trainer Anton Baars, die volgend seizoen bij WIK gaat trainen, de sets gemakkelijk met 19-25, 15-25 en 17-25. Sterre Smeitink onderscheidde zich door enkele knappe serve-series waardoor de dames uit Vasse steeds op flinke achterstand werden gezet.
Speelsters en trainers waren na deze stunt erg tevreden over het vertoonde spel en de overwinning die goed is voor het zelfvertrouwen op het juiste moment. Dat Orion later wist te winnen van WIK was een tegenvaller, maar niet geheel onverwacht. In deze fase van de competitie komen de gekste uitslagen voor, omdat de ene ploeg het laat lopen en de andere juist versterkt wordt.
Daarom is het zaak dat DVO zelf de punten behaalt en niet hoeft te kijken naar andere uitslagen. Zaterdag is DVO vrij, maar op 6 april volgt de laatste thuiswedstrijd om 17.45 uur in sporthal De Kamp tegen BOVO DS1 uit Aalten. Op papier lijkt het een gemakkelijke tegenstander, maar BOVO presteert de laatste tijd heel redelijk en zal zich zeker niet laten wegslaan. Voor DVO is er maar één opdracht: zoveel mogelijk punten veroveren.