Wederom 50 plus biljarttoernooi bij Concordia'54

HENGELO - Biljartvereniging Concordia'54 organiseert voor de zesde keer het toernooi voor 50 plussers, die start op 10 april. De speelmiddagen beginnen steeds om 13.00 uur.

Groeiend animo 50 plustoernooi
Het begin was aarzelend, maar in de loop van de jaren is de animo steeds groter geworden en er zal dan ook een limiet gesteld worden aan het aantal deelnemers.
Het toernooi is voor elke biljartliefhebber; zowel voor spelers die aangesloten zijn bij een biljartvereniging alsmede niet aangesloten spelers. Een trend in het biljarten is dat de dames ook de keu ter hand nemen. Dit kan hier ook. Het niveau van een speelster of speler is van onderschikt belang. Bij de indeling wordt hier rekening mee gehouden en hierdoor iedereen die deelneemt een kans maakt om door te dringen tot de finale partijen.

Terugblik op goed seizoen
De vereniging kijkt op dit moment tevreden terug naar een goed seizoen waar acht teams in de avondcompetitie spelen en in de dagcompetitie nog eens vijf teams van drie personen de strijd aangaan. Tel hierbij nog eens zes teams van BV de Keu en iedereen kan nagaan dat er bij Leemreis zo goed als elke avond en middag de biljarts bezet zijn.

Voorjaarsactiviteiten
Verdere activiteiten dit voorjaar zijn het spelen van onderlinge wedstrijden met de beide verenigingen, deelname aan het triathlontoernooi van District Doetinchem en Omstreken en nacompetities tussen de poulekampioen van het district, waar het er voor Concordia'54 op dit moment goed uit ziet.
Frans Notten, die Gewestelijk kampioen is geworden, is de eer te beurt gevallen in het weekend van 15 maart deel te mogen nemen aan het Nederlands Kampioenschap Libre tweede klasse. Rene Groot Bruinderink speelt dan in dezelfde week in de gewestelijke finale en hoopt ook naar de Nederlandse kampioenschappen te kunnen.

Jubileumjaar
Een zeer geslaagd Nederlands kampioenschap in januari was de eerste aanzet voor het jubileumjaar. Het 50 plustoernooi zal ook in het teken van dit jubileum staan en de deelname aan het toernooi is dan ook gratis. De sluiting van inschrijving is 3 april en de eerste wedstrijden zullen vanaf 10 april starten. Er wordt gespeeld op de dinsdag, woensdag en donderdagmiddagen vanaf 13.00 uur.
Opgave is mogelijk bij Leemreis aan de bar of per telefoon 0575-461274, bij Jan Roelofsen en Wim Vruggink, via het contactformulier op de site of via mail.


www.bvconcordia.nl

leemreis@bvconcordia.nl


Doen en leren: Mindful Wandelen en presentatie 'Zin van bewegen'

BRONCKHORST - Maandagavond 8 april staat er weer een Lekker Bezig! activiteit op de agenda. Voor iedereen die eens op een andere manier wil wandelen en daarnaast een inspirerende kennissessie over zinvol bewegen wil volgen. Start is vanaf de parkeerplaats van Ezelstal De Edelingen aan de Kattekolkweg 1 in Zelhem om 18.45 uur.

De avond start met een mindful wandelen workshop. Over de Langenberg neemt Agnes Snelooper (Topaas Coaching) je mee om tijdens het wandelen de haast uit je hoofd halen… en kijken wat er dan overblijft. De wandelingen zijn laagdrempelig en voor een ieder geschikt. Tijdens de workshop maak je kennis met bewust buiten bewegen, ademhalingstechnieken en hoe jouw zintuigen werken. Ervaar dat je door deze vorm van bewegen in de buitenlucht (weer) rust gaat voelen. Zeker weten dat je dit energie gaat opleveren.

Na een korte koffie/thee pauze is er een presentatie over 'De zin van bewegen'. Fysiotherapeut Remco van Reen, verbonden aan de praktijk Janssen van Dijke gaat in op de hedendaagse wereld die vol staat van boodschappen over het nut van voldoende bewegen. Maar wat is nu eigenlijk zinvol bewegen? Bewegen wordt besproken in het licht van de geschiedenis, wat deden we vroeger en wat doen we nu. Daarbij worden wetenschappelijke feitelijkheden aangehaald als onderbouwing van stellingen over de rol van zinvol bewegen.

De wandeling start vanaf de parkeerplaats van Ezelstal De Edelingen, Kattekolkweg 1, 7021 LK in Zelhem. Om 18.45 uur is het vertrek van de wandeling, na terugkomst bij De Edelingen en een korte koffiepauze geeft Remco zijn presentatie. Rond 21.00 uur is het einde van de avond.

Er kunnen maximaal twintig deelnemers meedoen, meld je dus snel aan. Aanmelden of voor vragen kan via www.topaascoaching.nl/contact. Bellen kan uiteraard ook, Agnes Snelooper, 06-28 77 30 74.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 28 februari was in zaal Den Bremer de derde speelavond van de vijfde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A: 1. An Wortel en Paul Niks 71,25%, 2. Ineke van den Berg en Wilbert van den Berg 59,58%, gedeelde 3e plaats Dinie Hartelman en Ruud Bijloo alsmede Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 58,33%. Lijn B: 1. Henny Deunk en Wil Matser 62,92%, 2. Frieda Driever en Harrie Pelgrom 60,42%, 3. Svatja de Wolf en Jirka de Wolf 60,00%. Lijn C: 1. Karen Notten en Erica Schut 73,10%, 2. Hermien Veenhuis en Els Westerhof 61,74%, 3. Arie Gouka en Frieda van der Schot 53,16%.
Op donderdag 7 maart is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-53548080.