Turnsters Achilles Hengelo kwamen in actie in Winterswijk. Foto: PR
Turnsters Achilles Hengelo kwamen in actie in Winterswijk. Foto: PR

Jolijn Sessink behaalt eerste plaats turnwedstrijden

HENGELO - In Winterswijk werd door de Achilles-turnsters de tweede wedstrijd geturnd voor de vijfde divisie meisjes.

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan de instap D2. In deze categorie mochten de jongste deelnemers, Maud Geurkink, Emma Niesink en Jolijn Sessink, turnen. Ze turnden een goede wedstrijd waarbij mooie handstanden op balk en op vloer handstand overslagen getoond werden. Bij brug werden alle extra elementen voor bonuspunten toegevoegd. Op het onderdeel sprong lieten de dames strakke handstand doorvallen zien en kwamen allen in de top 4. Met als eindresultaat voor Maud een achtste plaats, Emma een vierde en Jolijn mocht zichzelf winnaar van de instap D2 noemen met de eerste plaats.
Voor de pupil dames D2, Ise Wissink en Lieke Hoebink, is de oefenstof al behoorlijk moeilijkere en kost elementen weglaten veel punten. In een groot deelnemers veld wisten de dames zich netjes staande te houden met Ise op de elfde en Lieke op de zestiende plaats.

Achilles kan zich goed handhaven in groot deelnemersveld

Sabine Reezigt en Melieke Hiddink junioren niveau F zagen ten opzichte van de eerste wedstrijd al veel vooruitgang. Melieke turnde een nette wedstrijd maar moest helaas bij brug en balk het toestel verlaten, alhoewel ze met de radslag toch bijna bleef staan. Sprong en vloer gingen wel heel netjes. Haar beste onderdeel was vloer, waar ze negende werd. Uiteindelijk heeft ze een mooie zestiende plaats gehaald.
Sabine turnde dit keer bij sprong een nieuwe sprong, ze kwam niet helemaal goed uit met de aanloop waardoor de sprong niet helemaal goed uitgevoerd werd. Met brug had ze pech dat de kip net niet lukte maar vloer en balk gingen netjes. Op balk bleef ze staan en bij vloer is ze zelfs eerste geworden. In de einduitslag heeft ze een elfde plaats gehaald.
Het is mooi om te zien dat een relatief kleine vereniging als Achilles zich nog goed kan handhaven in een groot deelnemersveld, waarvan heel veel turnsters heden ten dage allemaal in super mooie ingerichte turnhallen kunnen turnen. Achilles probeert ook om met haar turnleden extra trainingsuren te creƫren, door op de zondagen uit te wijken naar een turnhal in de omgeving. Hier wordt door de 25 turnleden en trainsters echt naar uitgekeken en kunnen ze turnen op echte wedstrijd toestellen die veelal niet in sporthallen vanzelfsprekend aanwezig zijn.