Marise den Bakker. Foto: Kijk-Kunst
Marise den Bakker. Foto: Kijk-Kunst

Baakse Marise den Bakker in tweede voorronde Amphion Open

DOETINCHEM/BAAK - Marise den Bakker uit Baak is een van de vijf singer-songwriters die op dinsdag 26 maart in Doetinchem aantreden voor de tweede voorronde van Amphion Open 2019. Zij strijden voor een plek in de finale op 14 september.

Raken, laten voelen en weer lachen, dat is wat de zeventienjarige Marise met haar publiek doet. Ze schrijft haar teksten in het Nederlands en begeleidt zichzelf op piano en gitaar. Ze schrijft over de herkenbare onderwerpen uit het dagelijks leven: verdriet, hoop en met name het 'liefhebben'. Ontspan en geniet van de teksten en melodieën. Marise moet het opnemen tegen De Kornuiten uit Arnhem, de Doetinchemse Janna Baerend, Marten Buiter uit Etten en het akoestisch duo NoFake uit Zevenaar.
In de eerste voorronde op 5 februari traden vijf bands op. Fabulous Fifteen kreeg de meeste publieksstemmen en is daarmee door naar de finale. The Alternative kreeg een nominatie van de vakjury en hoort na de derde voorronde of zij door is. In de derde voorronde op dinsdag 14 mei staan acts in het genre dans en instrumentaal op het podium in De Gelderlander Zaal.

Amphion Open is hét event in de regio waar nieuw, creatief talent ontdekt wordt. Van singer-songwriter tot stand-upper en van goochelaar tot rockband: ieder talent heeft de kans zich waar te maken op het professionele podium van Schouwburg Amphion.