Bengelbal vindt haar weg in Dorpshuis 't Lokaal

OLBURGEN - Het dertiende Bengelbal, zondagmiddag 24 februari, was dit jaar voor het eerst in Dorpshuis 't Lokaal in Olburgen. Na een korte optocht door Olburgen kwamen prins Lars en prinses Lana met hun gevolg aan bij de feestzaal.

Door Liesbeth Spaansen

De grote Bengels Louise en Lisa zorgden dat het feestprogramma vlot verliep. Alle kleine Bengels uit Olburgen, Rha en omstreken waren uitgenodigd, maar door de vakantie konden er minder komen dan voorgaande jaren. Kinderen en een groot aantal (groot)ouders waren uitgedost als politieman, brandweer, piraat of fee en liepen verschillende polonaises.

Er waren spellen bedacht, zoals meisjes tegen de jongens: hoeveel meisjes of jongens passen er in een tentje? Ook twee vaders gingen de strijd aan: wie heeft als eerste zijn tompouce op? Natuurlijk was er voldoende ranja en ze kregen daar een snoepje bij, uitgedeeld door de Stage Bengels. DJ Sacha draaide gezellige carnavalsmuziek en de dansmarietjes traden op met een nieuwe choreografie. Wensen werden vervuld en daardoor dansten alle (groot)ouders de Magarena en ging er een zeemeermin in een zwembadje.

Ook stonden optredens op het programma: Noa en Elles, Amber en Julia, Noa durfden in de spotligts.

Amber en Evert werden gekozen als nieuwe prins en prinses. Het was een gezellige middag, die werd afgesloten met een verrassing van Droomparken: voor alle kinderen een lekkere punt pizza.


Kijk voor foto's op pagina 20 van deze krant en op www.achterhoekfoto.nl