Berdy Langeler ontvangt bloemen van bestuurslid Eric Melgers. Foto: D. Wullink
Berdy Langeler ontvangt bloemen van bestuurslid Eric Melgers. Foto: D. Wullink

Dammers DCH waardig kampioen

HENGELO - In de laatste en negende ronde van de bondscompetitie regio Oost Gelderland in de eerste klasse ontving het eerste team van DCH de spelers van DVOIJ uit Terborg en omgeving. Nou was DCH al kampioen in deze klasse, maar ook in deze wedstrijd wilde ze laten zien waarom ze dat zijn.

Als eerste was het Eddy Hoebink die de score voor DCH opende met 2-0, nadat Eddy met een damslag zijn partij al snel veilig stelde. Rodier Evers kreeg een invaller tegenover zich met nog niet zoveel spelervaring op dit niveau. Hij zette zijn partij naar zijn hand en met een leuke combinatie had Rodier de punten binnen. De tegenstander van Jaap de Vries was nagenoeg van gelijke sterkte maar lette in het begin niet op en kwam een schijf achter. Dit koste hem uiteindelijk zijn partij en Jaap kon twee punten bijschrijven, tussenstand 6-0. Ondertussen had Harry Vos ook al een schijfvoordeel binnen gehengeld en toen er nog twee schijven voor aankwamen, kreeg hij de hand van zijn tegenstander en won de partij. Arnoud de Greef had wel iets meer tegenstand, maar Arnoud hield het overzicht en was positioneel de baas op het bord en won uiteindelijk. Jaap Vos had wel een betere positie in het eindspel, maar nadat hij de tegenstander ruimte gaf om te ruilen werd de spoeling te dun om nog te winnen en werd de laatste partij remise. Eindstand 11-1 en daarmee kwam DCH in de eindstand op 9-18 en mag het volgende seizoen weer proberen in de Gelderse Hoofdklasse als er een paar sterkere spelers bijkomen.

In de individuele topscorelijst van deze klasse staan op de eerste vijf plaatsen de spelers van DCH. Topper was dit seizoen Eddy met 9-17, Rodier en Harry 8-16, Jaap de Vries 8-15 en Arnoud 9-15. In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 23: Jan Bosch - Henk Lansink 1-1, Gerrit Halfman - Wim Sloetjes 1-1, Gerrit Kreunen - Han van Beek 2-0.
Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 14-25, 2. Harry Vos 13-22, 3. Ben Okken 13-20. Groep B: 1. Gerrit Kreunen 9-11, 2. Wim Sloetjes 16-15, 3. Jan Luiten 15-14.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl/nationale-competitie/


Lekker Bewegen! Startcursus Nordic Walking

BRONCKHORST - Het is bijna voorjaar, tijd om naar buiten te gaan, lekker buiten bezig te zijn en te genieten van de mooie omgeving. Wat is dan leuker om met Nordic Walking te beginnen. Iedereen kan meedoen, jong, oud, man, vrouw, wel of geen conditie. Nordic Walking is een sport voor iedereen en doet meer voor een mens dan men op voorhand zou denken.

Maak kennis met de ALFA Nordic Walking techniek waardoor 90% van de spieren worden gebruikt. ALFA staat voor: Attention (attente houding), Long arm (gestrekte arm), Flat pole (vlakke stok) en Adapted steps (aangepaste stappen).
Met deze Lekker Bezig Nordic Walking workshop kunnen belangstellenden kennis maken en ervaren wat deze techniek inhoudt. Het doel is het leren van deze ALFA techniek en het ervaren van alle voordelen.
De eerste workshop is gepland in de week van 25 t/m 30 maart. In overleg met de cursisten wordt de exacte startdatum en tijd bepaald. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Dus pak een paar lekkere schoenen en makkelijke kleren uit de kast en doe mee.
Er is plek voor maximaal tien deelnemers. Voor meer informatie of opgave, bel Jerna Bruggink van Vital Care, 06-55166420 of mail jbvitalcare@hotmail.com.


Berdy Langeler vrijwilligster van het jaar bij tennisclub HLTC Het Elderink

HENGELO – Zaterdag 16 februari werd de jaarlijkse vrijwilligersmiddag van tennisclub HLTC gehouden. Circa 45 vrijwilligers inclusief aanhang waren aanwezig op deze door Herman Hiddink en Eric Melgers georganiseerde middag.

Voorzitter Paul Mokkink memoreerde in zijn openingswoord dat er heel wat komt kijken om de leden te kunnen laten tennissen. "Hierdoor kunnen we niet zonder de enthousiaste medewerking van de vele vrijwilligers. Een (nieuw) lid krijgt direct te maken met de vrijwilligers, of het nu de ledenadministratie betreft, het onderhoud van de banen, het nuttigen van een drankje in de kantine of de commissie die de nieuwe leden begeleid bij het tennissen."
Deze laatste commissie organiseert ook dit jaar weer de Slag om Baan 6 op zaterdag 9 maart. Inwoners die graag kennis willen maken met tennis kunnen zich hiervoor aanmelden.

Tijdens deze middag werd ook de vrijwilliger van het jaar in het zonnetje gezet. De eer viel dit jaar te beurt aan Berdy Langeler, die al jaren de gehele ledenadministratie verzorgt. Ze onthulde het bord 'Vrijwilligster 2018, Berdy Langeler' dat een jaar lang op een prominente plek in de kantine zal hangen. De gezellige middag werd afgesloten met een overheerlijk buffet van eetcafé Jansen & Jansen.


www.hetelderink.nl