Weerman Jordi Huirne nog tot 1 maart te horen bij Radio Ideaal. Foto: Jaimy Buunk
Weerman Jordi Huirne nog tot 1 maart te horen bij Radio Ideaal. Foto: Jaimy Buunk

Weerman Jordi Huirne stopt na tien jaar bij Radio Ideaal

BRONCKHORST/ZELHEM - Weerman Jordi Huirne stopt per 1 maart bij Radio Ideaal. De 25-jarige weerman werkt sinds 1 december vorig jaar voor weerbedrijf MeteoGroup in Wageningen en zag een kinderdroom uitkomen. De overstap naar MeteoGroup was een kans die hij niet kon laten lopen. "Nu ben ik dagelijks te horen op de radio en te zien op tv bij verschillende regionale omroepen," zei hij zaterdag tijdens zijn afscheidsbezoek bij Radio Ideaal.

Om naast z'n onregelmatige werktijden ook nog weerpaatjes te blijven verzorgen voor Radio Ideaal werd wat teveel van het goede. De omroep vindt zijn vertrek erg jammer maar is trots op de stappen die hij de afgelopen jaren heeft kunnen zetten.
Jordi Huirne is al vanaf jonge leeftijd gefascineerd door het weer. Hij werkte na zijn studie aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp eerst enkele jaren als meteoroloog voor Weeronline. Daar hield hij zich vooral bezig met het schrijven van weerberichten voor verschillende websites en persberichten over bijzondere weersomstandigheden voor landelijke en regionale media.
Jordi begon z'n carrière als weerman bij Radio Ideaal. In 2009 kroop hij voor het eerst achter de microfoon van de Achterhoekse zender. In eerste instantie voor een paar keer per week, afgewisseld met weerman Gerrit Vossers, maar al na een jaar was de geboren Achterhoeker meerdere keren per dag te horen.

Lokale omroepen zijn wel vaker een springplank voor jong talent. Ook als presentator of verslaggever maken jonge mensen regelmatig een overstap naar regionale of landelijke media.

Voor het uitgebreide weerpraatje op zaterdagochtend is al duidelijk wie het stokje overneemt: weeramateur Renze Kuitert uit Vorden is vanaf zaterdag 2 maart tussen 10.00 en 11.00 uur te horen met de uitgebreide weersverwachting. Voor de dagelijkse weerpraatjes zoekt de omroep nog een opvolger.