Afbeelding

Gevaarlijke kruising Hengeloseweg/ Molenkweg uit de Top 75

HENGELO – Dagelijks moeten scholieren en automobilisten de kruising Hengeloseweg/ Molenkweg oversteken en de afgelopen jaren zijn er relatief veel aanrijdingen geweest met en zonder letsel. Op 28 februari organiseert SP Bronckhorst een info-avond bij Dorpshuis De Horst, Sint Jansstraat 6 in Keijenborg en iedereen die deze actie ondersteunt is vanaf 19.30 uur van harte welkom om mogelijke oplossingen aan te dragen.

Een enquête bij omliggende bedrijven bevestigt unaniem dat het heel lastig en gevaarlijk is de genoemde kruising over te steken. Bewoners uit Keijenborg tekenden massaal de handtekeningenlijst en de BP-benzinepomp kwam zelfs lijsten te kort om haar klanten te laten tekenen.
Samen met alle betrokkenen maakt SP Bronckhorst zich sterk om deze kruising van de lijst van meest gevaarlijkste kruisingen in Gelderland te halen.

Mensen die slachtoffer of getuige zijn geweest van een (bijna) aanrijding worden speciaal uitgenodigd om hun verhaal te vertellen. Alle ervaringen en suggesties worden, samen met alle handtekeningen aangeboden aan Provinciale Staten.


Kliederkerk Hengelo en Keijenborg

HENGELO/KEIJENBORG - Op zondagmiddag 10 maart zijn kinderen van 0 tot 12 en hun ouders, opa's, oma's van harte welkom voor een Kliederkerk in de St. Jan de Doperkerk, Kerkstraat 7, Keijenborg. Het thema is 'Bouw je mee?' Om 14.30 uur gaan we van start met een korte welkomstviering, daarna is er ruim de tijd voor allerlei activiteiten naar keuze.

Die kunnen kinderen en volwassenen samen doen. Ook voor de allerkleinsten is er speelgelegenheid. In de korte slotviering laten we elkaar zien wat we hebben gemaakt, gedaan en ontdekt. En daarna is iedereen welkom bij de High Tea – met natuurlijk limonade, thee en lekkers. De middag eindigt om 16.30 uur.

Kliederkerk staat voor samen ontdekken, samen vieren, samen eten. Op een creatieve en ontspannen manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. In Hengelo en Keijenborg wordt Kliederkerk georganiseerd door de Protestantse Kerk en de RK Geloofsgemeenschappen van Hengelo en Keijenborg.

De toegang is gratis. Aanmelding is wenselijk i.v.m. de high tea. Wil je je opgeven of meer informatie? Stuur een mailtje naar: kliederkerkhengelokeijenborg@gmail.com.


Vrouwen verzamelen op IJsseloevers aangespoeld afval

OLBURGEN - Zaterdag 24 februari hebben veertien vrouwen uit Olburgen langs de oever van de IJssel en de voormalige zandgaten aangespoeld afval verzameld. Na anderhalf uur was de auto van Leo Bremer volgestouwd met het gevonden afval. De actie is zo goed bevallen dat de dames in maart nog een keer de mouwen opstropen om wat er is blijven liggen alsnog op te ruimen. Een goede actie.

Olburgse dames ruimen het afval langs de IJsseloever op. Foto's: Marja van Woerden