Wil Maandag, voorzitter Roelof van Gijssel en Miny Engbers. Foto: PR
Wil Maandag, voorzitter Roelof van Gijssel en Miny Engbers. Foto: PR

Hengelo's Gemengd Koor huldigt trouwe leden

HENGELO – Omdat voorzitter Roelof van Gijssel 50 jaar lid is van Hengelo's Gemengd Koor, begon de jaarvergadering net iets anders. Waarnemend voorzitter Paulien Gasseling sprak het welkomstwoord tot de leden, de dirigent en de familieleden van de jubilarissen.

Zij sprak lovende woorden tot Roelof, die sinds lange tijd de voorzitter is. Sinds het samen gaan van Exselsior en Sancta Ceacilia, in 1971, maakte hij bijna onafgebroken deel uit van het bestuur. Lang was hij penningmeester en voorzitter van het koor. Zeer attent bij vóór en tegen, voor wat het de koorleden betreft. Een Integere, kundige, communicatieve en sociale bestuurder. Al die eigenschappen maken hem tot een geweldige voorzitter en een heel mooi mens. Als dank werd hem de bijbehorende oorkonde uitgereikt met een speld in zilver: 'zanger met bladmuziek'. Ook werden bloemen aangeboden en werd hij toegezongen door het koor op tekst van Anton Winters, dat hij zeer waardeerde.
Daarna richtte voorzitter Roelof van Gijssel het woord tot de andere jubilarissen. Als eerste werd Wil Maandag bedankt. Zij is 25 jaar lid van het koor en maakte ook een periode deel uit van het bestuur. De bijbehorende oorkonde, bloemen en felicitaties nam zij in ontvangst.
Miny Engbers vierde haar 60-jarig jubileum bij het koor en werd tot erelid benoemd. Zij was reeds elf jaar lid van Excelsior, waar zij, rond 1960 de hoofdrol vertolkte in de musical Cauber Elsje. Ook nu zingt Miny nog steeds bij de sopranen, is lid van de muziekcommissie en was jaren secretaresse als lid van het bestuur. Haar werd een kunststukje aangeboden en een lied met tekst van Paulien Gasseling op '60 rode rozen' die onder het zingen door alle leden persoonlijk werden aangeboden. Het was een avond met een gouden randje.
In de jaarvergadering die hierna volgde werd door de voorzitter nog even teruggekeken naar het afgelopen jaar. Het koor heeft vier nieuwe leden mogen verwelkomen en het repetitiebezoek was zeer goed. De concertreis naar Gent was wel het hoogtepunt van het afgelopen jaar te noemen. Dirigent en leden werden bedankt voor hun bijdrage aan de fijne sfeer in het koor. Dit jaar waren er geen bestuurswisselingen en de contributie kon hetzelfde blijven. Op de planning voor dit jaar staat ook weer een bezoek gepland aan het Mannenkoor van Neuenkirchen, waar al jaren contacten mee worden onderhouden. Na een geanimeerde vergadering dankte de voorzitter voor de inbreng van de leden en wenste allen welthuis.


Mick en Daphne baas in Sneppendorp

DREMPT - Komend weekend is het weer zover: carnaval barst los, ook in Sneppendorp. Prins Mick de 1ste en jeugdprinses Daphne zullen dan de scepter zwaaien over het dorp Drempt, met als leus 'Liever te dik in de kist dan weer een feestje gemist'.

Het programma begint voor de carnavalsvereniging dinsdag al, met de overdracht van de sleutel van Sneppendorp door de gemeente aan de Prins. Maar vrijdag trappen Prins Mick en Prinses Daphne het feestweekend pas echt af af met een bezoek aan Kinderdagverblijf Nijntje. Daarna vieren ze in basisschool De Klimtoren het carnavalsfeest met de kinderen en leerkrachten. Vrijdagavond begint om 19.41 uur de pronkzitting: een avond vol optredens van lokale artiesten.

Zaterdagmiddag beleven de kinderen van Sneppendorp een geweldige carnavalsmiddag. Onder leiding van Marvin en Liz krijgen zij weer een fantastische show voor hun kiezen. Wie het mooist verkleed komt zal hiervoor beloond worden. Die avond is vanaf 20.41 uur het traditionele gekostumeerd bal, dit jaar onder muzikale begeleiding van de band Kix. In de loop van de avond is er een démasqué en de best verklede zal ook hier beloond worden met een prijs. Verder is er zowel op de vrijdag als de zaterdag een verloting met prachtige prijzen, veelal ter beschikking gesteld door de sponsors.

De zondagochtend staat zoals altijd in het teken van het bezoek aan Hyndendaal in Hummelo, om ook deze mensen een gezellige ochtend te bezorgen. Vanaf 15.11 uur gaat het dan weer verder in het Sneppennest, met het frühshoppen. Deze middag wordt muzikaal ondersteund door dj ROAN en zanger Mike.