Loes van Petersen (l) en Evy Fritz. Foto: PR
Loes van Petersen (l) en Evy Fritz. Foto: PR Foto:

Hengelose turnsters van Ypsilon vallen in de prijzen

HENGELO - Zondag 13 januari werden de eerste van de drie plaatsingswedstrijden in de vijfde divisie gehouden de gloednieuwe turnhal in Didam. Deze wedstrijden zijn de voorrondes voor de regiofinale, die gehouden wordt op 18 mei. Turnsters Loes van Petersen en Evy Fritz uit Hengelo, uitkomend voor turnvereniging Ypsilon Doetinchem, vielen daarbij in de prijzen.

Loes van Petersen, turnde in de leeftijdsklasse jeugd 2 samen met 24 andere turnsters. Loes begon met de sprong. Daar liet ze naar eigen tevredenheid een mooie handstandoverslag over de pegasus zien, wat haar 11,000 punten opleverde en een vijfde plaats op dit onderdeel. Op brug behaalde ze met de 'kip' en salto-afsprong hier 11,050 punten en een derde plaats. Op de balk lukte de handstand, pirouette en salto-afsprong erg goed, maar na de radslag kwam ze naast de balk terecht: een negende plaats. Daarna mocht Loes de vloer op, om een vrije kuur op muziek te laten zien, waarin acrobatische en danselementen waren verwerkt (arabier flikflak en salto en reeënsprong). Ze behaalde een tweede plaats. De einduitslag kwam uit op 42,750 punten en een derde plaats, die ze samen met twee andere turnsters deelde.
Jeugd 1 turnster Evy Fritz moest het tegen 21 andere turnsters opnemen in haar klasse. Ze begon met de brug, waar ze een knappe solo-draai om de lage legger liet zien. Na een foutloze oefening kwam ze ook nog eens perfect tot stilstand terecht na de salto-afsprong. Alles samen maakte dat ze hier met 13,800 punten als eerste eindigde op dit onderdeel. Vervolgens liet Evy een erg goede oefening op de balk zien, met onder andere een prachtige handstand en radslag. Ook hier wist ze een eerste plaats te behalen met 13,400 punten. Het derde onderdeel was de vloer. Hier liet ze wat punten liggen: een zeventiende plaats met 11,150 punten. Op sprong liet Evy een handstandoverslag over de kast zien. Dit werd beloond met 13,050 punten en een zesde plaats. Met 51,400 punten behaalde Evy de derde plek in deze eerste voorronde voor de regiofinale.

Volgende plaatsingswedstrijden: zondag 17 februari in Winterswijk en zondag 31 maart 2019 in de Saza turnhal in Doetinchem.