Verkooppunten Jubileumboek 100 jaar Oranje Comité Vierakker-Wichmond

VIERAKKER/WICHMOND - Vorige week was in deze krant te lezen over het jubileumboek van het honderdjarige Oranje Comité Vierakker-Wichmond, maar ten tijde van het schrijven waren de verkooppunten nog niet bekend. Vanwege de aanhoudende vraag naar het jubileumboek heeft het Oranje Comité inmiddels enkele verkooppunten georganiseerd in samenwerking met ondernemers in de omgeving. Deze verkooppunten zijn: Welkoop Vorden, Den4Akker in Vierakker, Café D'n Olde Kriet in Wichmond en Bruna Vorden. Hier is het jubileumboek tijdens de gebruikelijke openingstijden te verkrijgen. Uiteraard is het boek ook te verkrijgen bij Judith Minderman. Het boek 'Sterke verhalen en andere waarheden' is voor 10 euro te koop. Een mooi boek om herinneringen levend te houden.


Hennepkwekerij in het centrum van Vorden

VORDEN - De politie heeft vrijdag 25 januari in een schuur aan de Zutphenseweg in het centrum van Vorden een hennepkwekerij aangetroffen. In de schuur stonden ongeveer 2500 hennepplanten. Drie personen zijn aangehouden.

De politie kreeg een tip via Meld Misdaad Anoniem over mogelijke hennepteelt in de schuur. Naar aanleiding van deze tip startte de politie een onderzoek en ging vrijdag de schuur binnen. Agenten troffen een kwekerij met ongeveer 2500 hennepplanten aan. Ook bleek dat de stroom illegaal was afgetapt. Een 67-jarige man uit Rozendaal, die bij de schuur was, is aangehouden. Later op de avond zijn in Nijmegen een 35-jarige man uit de gemeente Berg en Dal en een 62-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man uit Nijmegen verwondde zichzelf tijdens de aanhouding met een mes. Nadat hij in het ziekenhuis is behandeld aan zijn verwondingen is hij, net als de andere twee verdachten, ingesloten voor nader verhoor.

De hennepkwekerij is ontruimd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de Opiumwet.


Parkinsoncafé Zutphen viert vijfjarig bestaan

WARNSVELD - De eerste bijeenkomst van 2019 in de Warkense molen van het Parkinsoncafé Zutphen gaat een feestelijke avond worden. Op donderdag 31 januari vanaf 19.30 uur wordt namelijk het vijfjarig bestaan van het café gevierd met een muzikaal optreden van muziekgroep Gimle uit Zutphen. Iedereen is van harte welkom voor een heerlijk muziekavondje in de Warkense molen, Lage Lochemseweg 23 in Warnsveld. Voor drankjes wordt een klein prijsje gerekend. De entree bestaat uit een vrijwillige bijdrage.