Foto: PR
Foto: PR Foto:

Ruim tweehonderd tennissers strijden tijdens Oliebollentoernooi

HENGELO – De alweer vijfde editie van het PLUS Hans Eland Open Oliebollentoernooi vond plaats van 6 tot en met 13 januari jl. op de tennisbanen van HLTC Het Elderink te Hengelo. Ruim 210 tennissers uit de wijde omgeving van Hengelo schreven zich in voor de onderdelen heren-, dames- en gemengd dubbel in de speelsterkten 5 t/m 8. De wedstrijdleiding was in handen van Marcel Essing en Dianne Mullink, bondsgedelegeerde namens de KNLTB was Hettie Moezelaar uit Ruurlo.

Het toernooi staat in de wijde omtrek bekend om de door de organisatie, iedere avond, vers gebakken oliebollen. Dit toernooi verdwenen er weer zo'n 2000 stuks achter de kiezen van de deelnemers en het aanwezige publiek. Er werden in totaal een kleine 170 wedstrijden gespeeld met een stormachtig begin op de zondag en maandag. Op dinsdag 8 januari werd de organisatie verrast door een stroomstoring, die een groot deel van Hengelo, Keijenborg en Zelhem trof. Door de bereidwilligheid van de deelnemers en medewerking van de buurverenigingen V.T.P. Vorden en S.V. Socii in Wichmond konden diezelfde avond nog zeven van de resterende tien partijen daar worden gespeeld.

Omdat het dit jaar een lustrumeditie van het toernooi betrof, kregen alle deelnemers van de organisatie en de hoofdsponsor PLUS een mooie handdoek aangeboden. Tevens werd iedere dag onder de deelnemers via loten een dagwinnaar getrokken, die meespeelde in de tombola op de slotdag van het toernooi, voor het winnen van een weekendje rijden in een Nissan Leaf. Naast PLUS Hans Eland als hoofdsponsor van het toernooi verzorgde Bas Koens Schoonmaakservice de tennisballen en stelden eetcafé Jansen&Jansen, grand café De Egelantier, Partycentrum Langeler, Herwers Nissan, bakkerij Besselink (Wichmond), eetcafé De Tol, eetcafé Jansen Doetinchem en Minkhorst akkerbouw (Hummelo) de prijzen beschikbaar.

Op vrijdagavond, 11 januari, was er de drukbezochte feestavond met livemuziek van de vijfkoppige band 'Mama Juke'. Het toernooi werd zondag 13 januari afgesloten met de finalepartijen. Alle uitslagen zijn in te zien via de website www.toernooi.nl, sport 'tennis' en zoekopdracht 'Elderink'. De winnaars van de diverse onderdelen zijn onderstaand vermeld. De prijsuitreiking vond na afloop plaats door de Commissie Tenniszaken. Voorafgaand hieraan sprak de voorzitter Paul Mokkink van HLTC Het Elderink zijn dankwoord uit en roemde de inzet van de vele vrijwilligers hierbij. Volgend jaar zal dit prachtige toernooi worden gehouden van 5 t/m 12 januari 2020.

Winnaars
HD5 17+: 1. Michael Hollander en Maarten Hukker en 2. Danny Haverkamp en Jeroen Stevens. HD6 17+: 1. Robbie Bouwmeister en Joep Haverkamp en 2. Martie Dijkman en Gerrit Stegeman. HD7 17+: 1. Coen Nieuwenhuis en Jan Henk Temmink en 2. Frans Wolbrink en Dick Wullink. HD8 25+: 1. Roel Mokkink en Gerard Reulink en 2. Wim Homan en Fred Ruiterman. DD5 17+: 1. Sasha Evers-Brouwer en Berdy Langeler en 2. Francien Grotenhuys en Sabine Kasteel-Te Woerd. DD6 17+: 1. Muriël Manders en Angeliek Schierholz en 2. Suzan Koop en Annemieke Mulderije. DD7 17+: 1. Marjanne van Arkel-Blankvoort en Renate ter Beest-Nijenhuis en 2. Anne Marie van den Berg en Catrien Holland-Van Den Berg. DD8 25+: 1. Ria Loman en Marjo Toebes en 2. José Harleman en Tine Harleman. GD5 17+: 1.Iris Bais en Richard Aldus en 2. Lizzy van der Hoogte en Roger Keller. GD6 17+: 1. Dianne Mullink en Tonny Voermans en 2. Ursula Damen en Bjorn Koldeweij. GD7 17+: 1. Sharon Gorseling en Xander Krus en 2. Anita Straatman en Wim Lentink. GD8 25+: 1. Riet van der Meer en René van der Meer en 2. Ester Brave-Kuin en Wouter Brave.