Expositie Rikie Radstake in Bibliotheek Hengelo

HENGELO - In februari exposeert de Lochemse kunstenares Rikie Radstake wederom haar schilderijen in de Hengelose bibliotheek.

In 2004 is Rikie gaan schilderen; zij werkt met acrylverf en schildert het liefst op grote doeken van bijvoorbeeld 100 x 100. Met het paletmes ontstaat er vervolgens een kleurrijk, vaak abstract schilderij. Rikie schildert spontaan, zonder vooraf een idee te hebben, waardoor het uiteindelijke resultaat meestal verrassend is. Daarnaast beschildert zij poppen en torso's. Rikie doet voor de twaalfde keer mee aan de Lochemse Kunstroute. Op Paaszaterdag, -zondag en –maandag, 20, 21 en 22 april exposeert zij haar werk van 12.00 tot 17.00 uur aan de Bergweg 3 in Lochem. In de bibliotheek zijn haar schilderijen te bezichtigen tijdens de openingsuren.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Vreemd gedrag in de buurt

STEENDEREN - Op 4 februari vindt een thema-informatieavond in samenwerking met het Sociaal Team van de gemeente Bronckhorst en het GGNet plaats over vreemd gedrag in de buurt. De avond vindt plaats in De Kei, Dr. Alfons Ariënsstraat 4 te Steenderen en begint om 19.00 uur.

Iedereen kent wel iemand die zich wat anders gedraagt. Soms omdat men niet lekker in het vel zit, soms omdat men andere gewoonten heeft. Is dit een probleem? En zo ja wat zou je hiermee kunnen doen? Iedereen is van harte welkom om mee te komen praten en denken. Aan de hand van wat men wil ophalen en de verhalen van het sociaal team en GG-net wordt de avond ingevuld.


Rijbewijskeuringen in Steenderen

STEENDEREN - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 31 januari, 18 februari en 13 maart in Woon en Dienstencentrum De Bongerd, De Bongerd 1 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen, 088-23 23 300 of plan zelf een datum in via www.regelzorg.nl.
Voordat een afspraak gemaakt kan worden, koopt men eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te doen met behulp met DigiD op de site mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten of Regelzorg. Belanghebbende beantwoordt de vragen en stuurt de verklaring naar het CBR. Binnen een paar weken, krijgt men dan het Keuringsverslag dat de arts moet invullen. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 40 euro, voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 60 euro. Wie gezond is, koopt een digitaal formulier, kan snel een afspraak maken bij de keuringsarts en heeft het nieuwe rijbewijs snel geregeld. Is dit niet het geval dan kan het maximaal drie of vier maanden duren. Maak op tijd de afspraak.