De finalepartij. Foto: PR
De finalepartij. Foto: PR

Tennistoernooi Wichmond Open trekt deelnemers uit wijde regio

Tennistoernooi Wichmond Open trekt
deelnemers uit wijde regio

WICHMOND - Voor de derde keer op rij is het tennistoernooi Wichmond Open een groot succes geworden. Vorige week stonden er in totaal maar liefst 150 spelers op de drie banen van de tennisvereniging Socïi in Wichmond. De spelers waren afkomstig van 18 verschillende tennisverenigingen uit de wijde regio.

Veel deelnemers kwamen al voor de tweede of derde keer in Wichmond. Ze prijzen de kleine tennisvereniging voor het goed georganiseerde toernooi. "Er hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer. Daar hou ik van'', zei een speler uit Voorst na afloop. Voor hem reden om volgend jaar zeker weer mee te doen aan het achtdaagse toernooi. De tennissers uit onder meer Zutphen, Loenen, Lochem, Vorden, Doesburg, Hengelo, Zelhem, Lemelerveld en Gorssel streden in vier verschillende klassen (niveau 4, 6, 7 en 8) om een finaleplaats zondag.

De zinderende finale zondagmiddag op het hoogste niveau (Heren Dubbel 4) werd gewonnen door Mark Derksen en Remco Terpstra. Zij speelden tegen Robert Kornegoor en Gert-Jan Loman. "Geweldig dat we zelfs op het niveau 4 inschrijvingen van zes koppels hadden'', zegt een tevreden terugblikkende organisator Annemieke Mulderije, Samen met de andere organisatoren Arend Jan Groot Jebbink, Caroline ter Linden en Robbie Bouwmeister zorgde zij voor een vlekkeloos verloop van het toernooi, dat werd afgesloten met een buffet van cateringbedrijf Kapper-Lammers. Bakker Besselink zorgde elke dag voor gebak. "Volgend jaar is er zeker weer een Wichmond Open'', besluit de organisatie. En die zal ook weer in november worden gehouden. "Want het weer was ons opnieuw zeer goed gezind. Op een enkele bui na hebben we het droog gehouden met op de zondagen zelfs een zonnetje."

Uitslagen
HD4: Mark Derksen en Remco Tempels; HD6: Joris Jansen van den Berg en Marnix Schoppers DD6: Daphne van Beek en Heleen Hesselink-van Zuilekom; GD6: Aron de Haan en Renée Bossenbroek; HD7: André Hissink en Henk-Jan Rietman; DD7: Sanien de Groot en Jeannette Hermsen; GD7: Hiltjo Carp en Sanne Carp-van Dijken; HD8: Jan Schupper en Harrit Wester; DD8: Linde van der Schaaf en Simone Slag; GD8: Joost van Dongen en Carolien ter Linden.