Diverse activiteiten rondom Sinterklaas

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Na de serenade om 14.00 uur gaan de deuren van kasteel Vorden open en zal Sinterklaas en zijn pieten verschijnen. De Goedheiligman en de pieten zullen verwelkomd worden door burgemeester Besselink en voorzitter van de VOV Peter Besseling. Sinterklaas heeft tijd om ieder kind een handje te geven en een praatje te maken. Daarbij zorgen de sinterklaasliedjes van Muziekvereniging De Harmonie natuurlijk voor de nodige extra sfeer.

Wanneer de handjes zijn geschud en de tekeningen zijn ingeleverd, begeeft Sint zich tegen 14.50 uur op zijn paard en vervolgt zijn weg richting het dorp. Route: Horsterkamp, Dorpsstraat, Burg. Galleestraat, Het Jebbink, Decanijeweg, Zutphenseweg, Raadhuisstraat waar om 15:30 uur in het Kulturhus het feest begint. Om 16.15 uur is het feest afgelopen en krijgt ieder kind een traktatie. Sint en pieten begeven zich dan richting de Kranenburg. Deze extra intocht in de Kranenburg begint om 17.00 uur en wordt gehouden in de gymzaal van School De Kraanvogel. Dit feest is bedoeld voor alle kinderen uit het buitengebied van de Wildenborch, Medler, Linde en de Kranenburg. De Vordense Ondernemers Vereniging organiseert al jaren dit Sinterklaasfeest op de Kranenburg in samenwerking met het Kranenburgs Belang.

Sinterklaas, pieten en de V.O.V. zijn de eigenaren van Kasteel Vorden zeer dankbaar voor de gastvrijheid en dat ze gebruik mogen maken van het Kasteel. "Als VOV hebben we goed contact met Sinterklaas en de pieten. We hopen ook dit jaar weer op een feestelijk en gezellige Sinterklaasintocht. Het is en blijft een fantastisch familiefeest", aldus Carmen Rondeel.

Extra activiteiten
Om het Sinterklaasfeest extra glans te geven, is er op zaterdag 23 november een Pietenorkest. Koopzondag 1 december zijn veel winkels open van 13.00 tot 17.00 uur. Er wordt in elke winkel spelletjes georganiseerd voor de kinderen, begeleid door pieten. De ondernemers bieden hapjes en drankjes aan voor het winkelend publiek. Woensdag 4 december is er in Vorden extra koopavond. Op donderdag 5 december, pakjesavond zijn de winkels om 17.00 uur gesloten.