Voornamelijk winst voor Quintus handbalteams

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus handbalden op zondag 10 november hun wedstrijden. Omdat vier van de zes matches in Sporthal de Kamp plaatsvonden, kon het publiek van deze wedstrijden meegenieten.

Quintus DB1 speelde tegen HCL Groessen-Loo. Na een moeilijke start en al een flinke achterstand probeerden de meiden na de eerste helft de knop om te zetten. Met een paar mooie wissels en doelpunten lukte het alsnog niet om dichter bij te komen. Eindstand 6-12.

Quintus D1 ontmoette deze ochtend thuis HCL Groessen-Loo D2. De verdediging ging weer goed en in de eerste minuten scoorde Kaj de eerste punt. Het ging gelijk op tussen de twee teams, maar daar scoorde Quintus toch de meeste punten van. Top gespeeld weer en winst voor Quintus, 14-8.

De dames 1 mochten aantreden tegen Groessen. In de thuiswedstrijd namen zij gelijk een goede voorsprong en het team speelde hun eigen mooie wedstrijdje. De schutters waren goed op schot en Quintus behaalde daardoor een verdiende overwinning: 22-12.

Heren 2 speelde thuis tegen Stormvogels 1 uit Haaksbergen. Quintus kwam goed uit de startblokken en nam al snel het voortouw in de wedstrijd. Door slordig balverlies bleef de voorsprong gering. Ruststand 12-8. Na rust pakten de mannen van Quintus beter door werd de voorsprong uitgebouwd tot zeven doelpunten. In de eindfase werd het spel echter weer onverzorgd waardoor Stormvogels nog aardig kon terug komen. De overwinning kwam gelukkig niet meer in gevaar. Eindstand 22-19.

Vol goede moed en met een positieve instelling stapte de E1 van Quintus zondagochtend het veld op voor de wedstrijd tegen Artemis E3. Helaas scoorde Artemis al snel een aantal mooie doelpunten. Bij rust stond het 9-1. In de tweede helft kon Quintus het ook niet helemaal bijbenen tegen de sterkere tegenspelers en scoren lukte maar matig. Eindstand 15-2.

Zondagmiddag speelden de Heren B als enige van Quintus een uitwedstrijd tegen DFS Arnhem. Om 14.00 uur werd de wedstrijd aangefloten en liep Quintus al snel uit door vele mooie aanvallen met afwisselingen van afstandsschoten, wisseltjes en passeeracties. De tweede helft werd met een 5-1 dekking gespeeld, waardoor er een klik harder gewerkt moest worden. Na twee keer 25 mooie minuten werd er afgefloten met een eindstand van 16-26 in het voordeel van Quintus.