Afbeelding
Foto:

Achterhoekse theaters organiseren open podium voor regionale talenten

REGIO - De vier grootste Achterhoekse theaters: Theater De Storm, Theater Hanzehof, Schouwburg Lochem en Schouwburg Amphion presenteren in samenwerking met Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en Graafschap een groots opgezet Open Podium. Hiermee geven zij regionaal talent de mogelijkheid om hun vakkennis te vergroten in een professionele theateromgeving. De inschrijving voor de voorrondes is gestart

Opzet
In het voorjaar van 2020 vindt er in drie theaters een voorronde plaats. De winnaars die hieruit voortkomen strijden tegen elkaar tijdens de grote finale op zaterdag 13 juni 2020 in Schouwburg Lochem. Iedereen vanaf 12 jaar met talent op het gebied van zang, dans, muziek, theater of cabaret mag zich aanmelden. Alle theatergenres zijn welkom. Zowel groepen als individuele deelnemers worden uitgenodigd deel te nemen. Een vakjury beoordeelt de deelnemers.

Samenwerking
Met dit Open Podium werken de theaters en de Rabobank nauw samen op het gebied van talentscouting, marketing en productie. "De uitstraling van dit open podium is onderscheidend aan veel andere open podia. We maken met elkaar vier volwaardige theatervoorstellingen die qua theatertechniek, begeleiding, regie en beelden niet onderdoen voor een professioneel schouwburgprogramma.

Inschrijving

Rabo On

Stage gestart

Zo krijgen alle deelnemers professionele introductiefilmpjes en worden zij van begin tot eind begeleid. Wij zijn ontzettend blij dat twee Rabobanken deze culturele talentontwikkeling ondersteunen en de professionaliteit van dit Open Podium mogelijk maken", aldus Mirjam Radstake, directeur Schouwburg Lochem.

Voorrondes en finale
Op zaterdag 22 februari, vrijdag 20 maart en zaterdag 18 april vinden de voorrondes plaats in Winterswijk, Zutphen en Doetinchem. Van alle deelnemers gaan er maximaal zes door naar de finale, op zaterdag 13 juni in Schouwburg Lochem. De winnaar van Rabo On Stage krijgt een Rabo Masterclass; een workshop van een professional uit het vak.

Samenwerking
Rabo On Stage begon in 2011 door een samenwerkingsverband tussen Theater De Storm en Rabobank Noord- en Oost- Achterhoek. Na twee succesvolle edities in 2011 en 2013 kreeg de organisatie in 2016 de mogelijkheid om het open podium te professionaliseren met een verbreding van het publieks- en talentenbereik door een samenwerking met Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof. In deze editie wordt de verbreding en professionalisering verder vergroot door participatie van Rabobank Graafschap en Schouwburg Amphion.

Deelname
De inschrijving voor Rabo On Stage is gestart. Meer informatie hierover is te vinden op de website. De selectie van deelnemers en de indeling van het programma is voorbehouden aan de organisatie.


www.onstage-achterhoek.nl