Quintus D1 wint van ongeslagen koploper UGHV D1

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus handbalden op zaterdag 2 of zondag 3 november hun wedstrijden.

Quintus D1 moest zaterdag 2 november spelen tegen de ongeslagen koploper UGHV D1 in Ulft. De Hengeloërs waren in eerste instantie onder de indruk van de tegenstander. Ze waren groot, veel groter als de meesten van hen. Maar, de dames en heren hebben een geweldige wedstrijd laten zien. Mooie goals gescoord en fantastisch verdedigd. Het samenspelen gaat heel goed en er wordt goed gecoacht naar elkaar in het veld. Kortom een mooie overwinning voor Quintus met 11-16.

Heren 2 was zaterdagavond te gast bij AHV Achilles 2 te Apeldoorn. De score ging in de eerste helft gelijk op en het was stuivertje wisselen wie voor stond. De verdediging van Quintus stond goed en in de aanval werden de ingestudeerde systemen goed uitgevoerd. Ruststand 8-7. Ook in het begin van de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In het laatste kwartier veranderde Achilles echter van verdedigingswijze, waar de mannen van Quintus niet goed mee om konden gaan. Hierdoor wist Achilles de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken en zodoende bleven de punten in Apeldoorn. Eindstand 22-18.

Eerste puntenverlies voor Quintus heren 1 op zaterdagavond in de wedstijd tegen Cabezota in Enschede. Beiden ploegen zijn nog ongeslagen. Quintus heren 1 begon zenuwachtig aan de wedstrijd met veel balverlies en gemiste kansen, wat resulteerde in een ruststand van 9-8. Ook in de tweede helft liep het gelijk op, maar lukte het Quintus niet zijn eigen spel te spelen. Eindstand 21-19 in het voordeel van Cabezota.

De E jeugd speelde in Ede tegen Reehorst E1. Het was een gelijkopgaande wedstrijd met veel sterke momenten aan Quintus-zijde. Bij rust stond het 3-3. In de tweede helft werd er uitstekend vrijgelopen en goede schoten werden beloond met een score. Ook verdedigend was Quintus niet bang tegen het fysiek sterke Reehorst. Helaas was het uiteindelijk net niet genoeg voor een overwinning: 9-8 voor Reehorst.

Quintus HB1 moest vandaag thuis in de Kamp tegen Twente/Olympia-Borhave. De nummer 2. Vooraf wisten de Hengeloërs wederom dat het lastig zou worden, maar ook vandaag weer een goede pot van de jongens. Verdediging ging goed, met ook weer een goede keeper. Aanvallend kan het iets beter, want daar hebben ze het laten liggen. Trots zijn ze van het veld gelopen met een krappe nederlaag 17-20.

De HA1 had zondag 3 november Reehorst als tegenstander. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, vooral door veel balverlies aan de kant van Quintus, en trage aanvallen. Ze scoorden moeizaam, maar dat gold ook voor Reehorst. Tien minuten voor tijd sloegen ze een gat van vier punten, maar dit werd weer gedicht. Einduitslag 20-20.