Sint Maarten in Hengelo start van
inzamelingsactie voedselbank Zelhem

BRONCKHORST/ZELHEM/HENGELO - Van maandag 11 tot en met zondag 17 november is er in het kader van de armoedebestrijding een inzamelingsactie voor de voedselbank Zelhem, die mensen helpt uit de gemeente Bronckhorst. Deze actie is een initiatief van de diaconie van de Protestantse Gemeente Hengelo en de caritas van de Willibrordgemeenschap en start op 11 november als kinderen Sint Maarten vieren. Aanvang 18.30 in de Willibrordkerk, Spalstraat 38 te Hengelo.

Na een kort verhaal over Sint Maarten gaan de kinderen met hun meegebrachte lampionnen in optocht naar de Remigiuskerk, Kerkstraat 42. Het door de kinderen meegebrachte speelgoed wordt verdeeld onder kinderen, die minder bedeeld zijn.De gehele week kan er houdbaar voedsel, dus potten, blikken en pakken, en speelgoed worden gebracht bij de kerken. D

e Willibrordkerk is daarvoor de gehele week open en ook kunnen goederen worden neergelegd in de Mariakapel aan de Sint Michielsstraat 1A. Het stiltecentrum van de Remigiuskerk is eveneens de gehele week open.

Na Sint Maarten kunnen donaties worden gebracht op dinsdag 12 en vrijdag 15 november op Kerkstraat 15 en op zondagmorgen voorafgaand aan de dienst in de Remigiuskerk. Ook in Veldhoek kunnen bijdragen worden afgegeven voorafgaand aan de dienst in de kapel, Kapelweg 5, op zondag 17 november.