Olympisch bokser Lacruz (m) samen met de trainers, organisatie, deelnemers en andere betrokkenen. Foto: PR
Olympisch bokser Lacruz (m) samen met de trainers, organisatie, deelnemers en andere betrokkenen. Foto: PR Foto:

Boksclinic levert 1175 euro op voor Jeugdfonds Sport en Cultuur Bronckhorst

WARNSVELD/BRONCKHORST - Zondagmiddag was het zover, de boksclinic voor jongeren tussen 12 en 20 jaar uit Bronckhorst en omgeving. Olympisch bokser, bokser van team Hertha BSC en ambassadeur voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Enrico Lacruz, verzorgde samen met een aantal trainers van Rocky Fit een leerzame en gezellige training voor zo'n 25 jongeren.

In de boksschool van Rocky Fit Warnsveld werd de training gegeven. Ondernemers sponsorden deze training om zodoende geld in te zamelen voor Jeugdfonds. Maar liefst 1175 euro is er ingezameld voor het lokale jeugdfonds. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, combinatiefunctionaris, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener.

Jongerenwerker Paul Koopman is zo'n intermediair; tijdens zijn werk komt hij met veel jongeren in aanraking. "Sport is het middel om structuur in je leven te krijgen, je hoort ergens bij, het is plezier en je doet mee. Dat gun je ieder kind.", aldus Paul.

Hoewel uitgegaan werd van een uurtje training, was iedereen zo enthousiast, met Enrico voorop, dat er ruim 1,5 uur getraind werd. En dat nadat hij net uit Ierland van een trainingsstage met het Oranje team terug was gekomen. Uiteraard was er ook tijd om vragen te stellen: "Ben je wel eens knock-out geslagen?", "Hoeveel uren train je?", vertelde Enrico over zijn werk als fulltime bokser, en was er ruim tijd om selfies te maken. Prachtig om te zien dat boksen een prachtige sport is waar discipline en respect hoog in het vaandel staat.

Als Enrico in maart zich kwalificeert voor de Olympische Spelen in Tokyo dan zullen de deelnemers, vrijwilligers en bezoekers van deze zondagse clinic hem zeker gaan volgen. En wellicht is er volgend jaar weer een mogelijkheid om, mede door zijn inzet, een clinic te organiseren.

Olympisch bokser Lacruz (m) samen met de trainers, organisatie, deelnemers en andere betrokkenen. Foto: PR