Nelleke de Noo: 'Lichtcode', goudverf op linnen
Nelleke de Noo: 'Lichtcode', goudverf op linnen

'When It Happens' in Galerie De Burgerij

VORDEN - Van 10 november tot en met 22 december is in Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11 de kunstexpositie 'When It Happens' te zien met werken van Nelleke de Noo (Germonde) en Corinna Schröer (Münster, Duitsland). De opening van de tentoonstelling in aanwezigheid van beide kunstenaars, is zondag 10 november om 15.30 uur.

De expositie 'When It Happens' laat kunst zien van twee beeldende kunstenaars die hun artistieke pad zorgvuldig uitstippelen maar ook ruimte geven aan het wezenlijke van het ontstaansproces zelf.

Nelleke de Noo verbindt zich in haar werk met natuurlijke krachten, bijzondere plekken op aarde, met legendes en wijsheden van oude culturen. Dankzij haar kennis en vakvrouwschap schildert zij het wezen van de natuur in geometrische vormen of moderne organische vormen met dezelfde liefde voor de natuur als de traditionele kunsten. Van Nelleke de Noo zijn 'Lichtcodes', houtskooltekeningen en 'Artmarks' te zien.
De Lichtcodes zijn een unieke beeldtaal in goud waar kunst, de natuur en betekenisvolle geometrie samenkomen. Ze noemt ze ook wel 'Levend licht' die in de aanloop naar Kerst extra betekenis kunnen krijgen.
In haar houtskooltekeningen verbeeldt ze subjecten op tastbaar organische wijze, weergegeven als spel tussen schaduw en licht. Haar Artmarks inkttekeningen van steenstructuren, zijn in modern pointillisme uitgevoerd.

Van Corinna Schröer zijn bijpassende verstilde houtgravures te zien. Haar fascineert de artistieke dialoog tussen het 'beeld-idee' - een vorm, een patroon - en het dikwijls onvoorspelbare grafiekproces: van snijden in hout, gebruik van drukplaat na drukplaat, kleur- en papierkeuze tot het inzetten van de drukmachine. Het eindresultaat is een schilderachtig beeld waarin de harmonische compositie en de afwezigheid van harde contrasten opvalt.
Ze ondertitelt haar werk niet, de beschouwer krijgt juist alle ruimte hier eigen gedachten over te ontwikkelen. Corinna Schröer is behalve beeldend kunstenaar ook kunstdocente in het museum Pablo Picasso in Münster.

Tijdens de opening zijn beide kunstenaars aanwezigheid en vertellen graag over hun werk(wijze).


deburgerij-vorden.nl