Farhaan Abdi Ali (78 rechts) ging vanaf de start aan kop en won de afstand over 7,7 kilometer. Connor Kluivers (138) werd tweede. Foto: Jan Hendriksen
Farhaan Abdi Ali (78 rechts) ging vanaf de start aan kop en won de afstand over 7,7 kilometer. Connor Kluivers (138) werd tweede. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Grote Veldloop in Vorden kent perfecte omstandigheden

VORDEN - Een licht schijnend najaarszonnetje, droog weer en een aangename hardlooptemperatuur. Perfecte omstandigheden die ervoor zorgden dat er zondag maar liefst een kleine vierhonderd hardlopers aan de start stonden voor de jaarlijkse Grote Veldloop van AV Hanzesport in Vorden.

Door Jan Hendriksen

De jaarlijkse Grote Veldloop vanaf Freewheel Sport en Recreatie, aan de Netwerkweg op bedrijventerrein Het Werkveld, vormde het derde en laatste hardloopevenement in het jubileumjaar van de Zutphense atletiekvereniging Hanzesport, die vijftig jaar bestaat. Na de Kastelenloop dit voorjaar, die ook in Vorden plaatsvond, en de Running Center City Hanzeloop in mei in Zutphen vormde de Grote Veldloop het laatste hardloopevenement van AV Hanzesport in 2019.Ook dit jaar bestond de loop uit drie afstanden. Een jeugdloop over 1.8 kilometer en twee veldlopen, over 7,7 en 15,4 kilometer. Alle afstanden bestonden uit één ronde.


Lees verder op pagina 7