Foto: PR
Foto: PR

Maak kennis met natuurbegraafplaats Slangenburg

DOETINCHEM - Op zaterdag 9 november van 15.00 tot 18.00 uur kunnen bezoekers tijdens een sfeervolle inspiratiemiddag kennismaken met natuurbegraafplaats Slangenburg. Er worden rondleidingen gegeven door de medewerkers van Beheer, Uitvoering, Handhaving, Afvalstoffen (Buha) en daarna kan er met een beker warme chocolademelk in de hand worden geluisterd naar een optreden van zangeres Laura van Kaam in de boskapel.

Natuurbegraafplaats Slangenburg ligt tussen weelderige bossen en de landerijen van landgoed Slangenburg. In deze historische omgeving met een rijke flora en fauna vormt de natuurbegraafplaats een prachtige laatste rustplaats voor wie houdt van de Achterhoekse natuur. In dit natuurgebied kunnen mensen een bijzondere plek uitkiezen waar zij na hun overlijden begraven worden. Dat kan bij leven, maar ook nabestaanden kunnen na het overlijden van hun dierbare een plek uitzoeken.

Door te kiezen voor een begraafplaats op natuurbegraafplaats Slangenburg, dragen mensen bij aan de bescherming, ontwikkeling en het behoud van een bijzonder natuurgebied dat voor altijd zal blijven bestaan. Het natuurgebied vormt voor nabestaanden een bijzondere plek om in alle rust te gedenken.

Overledenen worden op de natuurbegraafplaats begraven in een kist, wade of urn van natuurlijke materialen. Op die manier wordt het lichaam na overlijden teruggeven aan de aarde, zonder de puurheid van het landschap uit balans te brengen. Gaandeweg wordt een graf weer één met de natuur. In plaats van een stenen grafmonument, kan ervoor gekozen worden om een houten schijf op het graf te plaatsen.

Rondleidingen en inspiratiemiddag
Om kennis te maken met de natuurbegraafplaats kan geheel vrijblijvend een bezoek gebracht worden aan de Inspiratiemiddag op 9 november. Daarnaast worden maandelijks rondleidingen gegeven. Op 6 november en 4 december kunnen bezoekers van 14.00 tot 16.00 uur doorlopend deelnemen aan wandelingen waar verteld wordt over natuurbegraven, het natuurgebied en de flora en fauna op de natuurbegraafplaats. Meer informatie is te vinden op de site.


www.natuurbegraafplaats slangenburg.nl