Leerlingen van WonderWijs aan de slag. Foto: Anne van Zantwijk
Leerlingen van WonderWijs aan de slag. Foto: Anne van Zantwijk

Kunst in de Kinderschoenen

RUURLO - Kunst in de Kinderschoenen is een initiatief van de KunstKring Ruurlo en de Ruurlose basisscholen. Sinds 2007 organiseert de KunstKring ieder jaar na de herfstvakantie creatieve lessen voor de leerlingen van groep 7 naar aanleiding van het leven en het werk van een kunstenaar of een kunststroming.

De KunstKring zorgt ervoor dat informatie over het leven en het werk van de kunstenaar/kunststroming bij de scholen komt, die dat op hun eigen manier bespreken en behandelen in de groep. Vrijwilligers van de KunstKring helpen de kinderen gedurende twee dagdelen per school met het maken van een mooi kunstwerk. Dit jaar is natuurlijk gekozen voor Rembrandt van Rijn.

Er wordt een tentoonstelling van de werkstukken van de leerlingen ingericht op de bovenverdieping van het Kulturhus in Ruurlo. Deze tentoonstelling wordt op 29 november feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen, ouders, leerkrachten, leden van de KunstKring en belangstellenden. De expositie is te bekijken tot en met 11 december in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5 in Ruurlo op werkdagen van 09.00–17.00 uur.