Een vierde en vijfde plaats in Assen voor Thijs Peeters. Foto: Damon Teerink

Hanove-lid Cliff Kloots komt net tekort in OW-Cup

ASSEN - Hamove-lid Cliff Kloots is er niet in geslaagd zijn leidende positie in de tussenstand van de OW-Cup om te zetten in een kampioenstitel. Tijdens de finaledag van het seizoen, afgelopen zaterdag (12 oktober) op het TT-circuit in Assen, ging hij in de eerste race onderuit. Zijn derde plaats in de tweede race was daarmee te weinig voor het kampioenschap.

Op de kletsnatte finaledag van het OW Cup-seizoen stonden er voor alle categorieën één kwalificatie en twee races op het programma. In de meeste klassen moesten ook nog de beslissingen vallen wat betreft het kampioenschap. Verschillende regionale rijders en Hamove-leden reden in Assen hun laatste motorraces van het seizoen.

Danny van der Sluis werd de nieuwe ONK Supercup 1000 kampioen. De coureur uit Staphorst had aan een overwinning en een achtste plaats in de laatste twee races genoeg om de titel veilig te stellen. Bij de start van de eerste race was het Allard Kerkhoven die het snelst weg was, maar Van der Sluis kwam na de eerste ronde als leider door voor Hamove lid Cliff-Kloots, Nigel Walraven en Allard Kerkhoven. In de tweede ronde was het Kloots die de leiding overnam en Van der Sluis terugverwees naar de tweede plaats. Lang duurde zijn leidende positie echter niet want even later bij het uitkomen van Ruskenhoek trok Kloots zijn Yamaha onderuit. Een flinke domper voor de leider in de tussenstand van het kampioenschap.

Van der Sluis won daarmee de eerste race en begon met een voorsprong van zestien punten aan de tweede. Hij moest alleen Kloots in de gaten houden voor het veiligstellen van de titel. Kloots eindigde in race twee wel op het podium met een derde plaats maar dat was niet genoeg om de titel mee naar huis te nemen.

Succes was er Hamove-lid Thijs Peeters uit Borculo die twee mooie klasseringen liet noteren: een vierde en vijfde plaats. Jolanda van Westrenen uit Ruurlo reed een keurige wedstrijd in race 1 en een prachtige zevende plaats was het resultaat. In race 2 viel ze uit door problemen. Hamove-leden Toine Gierkink en Yme-Jan Hofstee hadden wisselend succes. Gierkink werd negende in race 1 en in de tweede race moest hij de strijd staken. Bij Hofstee was het andersom hij viel uit in de eerste race en werd veertiende in race twee.

Jeroen Hilster wist de 2019 ONK Supercup 600 titel op zijn naam te zetten. De Oosterveen's Ashford Formula Racing had aan een tweede en derde plaats tijdens de twee finale races voldoende om zich tot kampioen te mogen laten kronen. De eerste race werd gewonnen door Nick Vlaar, waardoor beide mannen een gelijk aantal punten hadden voor het kampioenschap. De laatste race zou dus beslissend zijn. Deze werd op een kletsnatte baan gereden en Frank Nieman ging het beste omg de omstandigheden: hij won de laatste race van het seizoen. Maar Hilster finishte als derde, waardoor hij de titel veiligstelde Vlaar eindigde de laatste race van het seizoen als vierde.
De gebroeders Bikkel reden mee in de ONK Sportcup 1000. De uit Doetinchem afkomstige Niels reed twee mooie laatste races. Een goede vijfde en zevende plaats waren klasseringen waar mee hij thuis kon komen. Broer Arjan uit Vorden had een valpartij tijdens de natte kwalificatie, waardoor hij zijn motor niet op tijd klaar kreeg voor de races.