Foto: PR
Foto: PR Foto:

Wedstrijd tussen oud-spelers Vorden 1 en Graafschap

VORDEN - Op vrijdag 20 september staat een wedstrijd van oud-Vorden 1 spelers tegen oud-Graafschap op het programma bij V.V. Vorden. Dit zal plaatsvinden om 19:00 uur op Sportpark 't Grote Veld in Vorden. Namens de Graafschap zullen onder meer Jhonnie van Beukering (tevens o.a. Vitesse en Feyenoord) en Edward Sturing (Vitesse en drie interlands) meespelen.

Gezien de leeftijd vonden de meeste mannen twee maal 30 minuten al een hele uitdaging,maar het spelplezier zal er beslist niet minder om zijn. Na de wedstrijd is het mogelijk om in ongedwongen sfeer, en uiteraard onder genot van een hapje en een drankje, een praatje te maken met de spelers of gewoon alvast vooruitblikken op het seizoen. Iedereen is van harte welkom! De entree is gratis.


Programma-onderdelen Manifestatie

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Tijdens de Culturele Manifestatie vinden diverse activiteiten plaats, waarover hieronder per activiteit meer informatie te vinden is.

Kijk- en meedoeles Hiphop
Indoor Sport Vorden geeft een kijk- en meedoeles op het gebied van hiphop. Stap in en doe mee met een les hiphopdans onder leiding van Kimberley Meijer. Iedereen vanaf tien jaar is welkom, met of zonder danservaring. Vanuit de basis van hiphop wordt in een uur tijd gewerkt aan een korte choreografie waarin voor iedereen een uitdaging te vinden is.

Kunstwerken scholen
Basisschool De Hoge Voorde heeft met de groepen van de onderbouw kunstwerken gemaakt. De bijdrage bestaat uit ramenwerken die geïnspireerd zijn op de vernieuwde glas-in-loodramen. Er zijn twee Mondriaan werken, een raamwerk met de vogels van Esscher, een bloemenraam, een raam met glas-in-lood effect en een raam met vlinders. De school wenst hiermee de kerk een bloeiend en vredige voortbestaan met de gerestaureerde glas-in-loodramen en het gereviseerde kerkorgel.

John Jacobs en Josée van der Staak
John Jacobs (gitaar) en Josée van der Staak (zang en gitaar) geven op zondag 22 september tussen 12.00 en 12.30 uur een klein concert in het Kulturhus. Josée van der Staak is kandidaat bij de 'The Voice Senior' van dit jaar. Zij zal een aantal nummers brengen van haar cd 'Vleugels'. Daarnaast staat er jazzy en easy listening muziek op het programma. John Jacobs was één van de begeleiders bij de opname van de cd, die sinds kort te beluisteren is op Spotify.

MAS Vorden
Het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst (MAS) in Vorden bestaat ter wille van de streekgebonden kunst van de Achterhoek en omvat 125 jaar regionale kunstgeschiedenis en bestaat uit ruim 2200 kunstwerken, die kwalitatief, artistiek en in diverse technieken een fraai beeld van die streekgebonden kunst vormen. Met een aantal wisseltentoonstellingen in het Vordense Kulturhus wil men extra aandacht aan die kunst geven. MAS is geopend op vrijdag – en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Rian Drok
Rian Drok speelt met lijn, vorm en kleur en geeft tekenlessen (www.tekenpraktijkhetkleineveld.nl). De natuur en seizoenen doen altijd mee evenals andere kunstenaars, zodat je ook van kunststromingen leert. Het is soms een mandala en dan weer abstracte of figuratieve kunst. Er wordt met verschillende materialen gewerkt en ook wie niet veel tekenervaring heeft is van harte welkom.

Duo Een en Ander
Duo Een en Ander wordt gevormd door Erik Knoef en Anita Oldenhave. Dit veelzijdige duo zal zaterdag het publiek vermaken met een leuk afwisselend programma. Naast bekende nummers van vroeger brengen ze ook enkele (zelf geschreven) dialectliedjes. Zij begeleiden zichzelf op gitaar, mondharmonica, trompet, klarinet en accordeon. Er is ook een gedichtenbundel uitgebracht met de titel: Een Ander Riempken. Een boekje vol met korte humoristische gedichtjes en spreuken in het dialect. Ook hier zullen ze enkele humoristische gedichten uit voordragen.

Gery Groot Zwaafting
In de woonwagen die op het Kerkplein staat vertelt Gery Groot Zwaafting het verhaal van 'Sofie en de kleine prins' voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Een meisje uit Syrië dat een bijzonder cadeau krijgt van de juf nadat ze een verhaal heeft verteld over de kleine prins. In de wagen is plek voor ongeveer 15 kinderen dus wees op tijd. Daarnaast brengt Gery ook liedjes en verhalen met het thema 'Ook dit gaat weer voorbij' en een spannende voorstelling over legendes, waaronder 'De Witte Wieven'.

Harmonie Vorden
Harmonie Vorden zal onder leiding van Nikki Kleijsen een Koffieconcert geven op de zondag van 11.30 tot 12.30 uur uur, waar men de bezoekers op een muzikale reis trakteert. En natuurlijk mag Halleluja niet ontbreken in de gerenoveerde dorpskerk. Aansluitend van 12.30 tot 13.00 uur kan men luisteren naar het opleidingsorkest van Harmonie Vorden. Onder leiding van Harry ten Brinke maken de leden van het opleidingsorkest prachtige muziek. Een viertal prachtige stukken staan op de lessenaar en daarvan zijn er twee waarin twee groepen uit het orkest een solistisch optreden gaan verzorgen.

Balkanari XS
Balkanari vindt zijn oorsprong in Nederland, Duitsland, Polen, Oekraïne en Irak. De formatie speelt op festivals (o.a. Manana Manana) en privéfeesten. Traditionele volksmuziek van de Balkan tot in Turkije, rauwe gipsy met een Arabisch tintje, denk aan Fanfare Ciocårlia, Goran Bregovic en Shantel. Balkanari XS zal zowel in de Dorpskerk als in het Kulturhus een aantal ballades ten gehore brengen.

Stef Woestenenk
Stef Woestenenk speelt liedjes uit de 60s, 70s en blues. Nummers van onder andere Rolling Stones, Beatles, CCR, Small Faces, The Who, Dylan, Clapton en Neil Young. In 2017 bracht hij zijn muziekboek Loepzuiver uit. Tijdens zijn optreden vertelt hij over zijn muziekavonturen en ontmoetingen met zijn eigen helden. Ook brengt hij liedjes van hemzelf en zijn band MoonYard.

Vordens Mannenkoor
Het Vordens Mannenkoor feliciteert graag alle Vorderen met de fraai gerenoveerde kerk met een culturele bijdrage in de vorm van een concert in de Dorpskerk en Kulturhus Vorden.

Hoeden terug in de kerk
Vroeger was het normaal dat dames hoeddragend ter kerke gingen. Nu showen de dames in de kerk een gevarieerde collectie van de Vordense hoedenmaakster Frida Pelgrum. Zij dragen daarbij omslagdoeken en shawls, allemaal handgemaakte juweeltjes van Conny Wolthuis en Ineke van Stiphout. Daarbij unieke leren tassen van Carla Beuving die sinds kort Carla's Leather Bag shop gestart is.

Colorful Music
Colorful Music is een gitaaropleiding van waaruit Wieteke Schotsman met jonge gitaristen bekende en misschien onbekende liedjes speelt.

Poëzie door Jacobus Trijsburg en Jack van Dodewaard
Jacobus Trijsburg en Jack van Dodewaard brengen een half uur lang poëzie. Tijdens improvisatie en voordracht worden passende schilderwerken getoond. De teksten en schilderwerken worden op een scherm geprojecteerd. De gedichten worden ook aangeboden aan de bezoekers.

Jeugdorkest Harmonie Vorden. Foto: PR
Hoeden van Frida Pelgrum. Foto: PR