Sponsorloop en presentatie nieuwe
tenues Dash

VORDEN - Vrijdagavond 27 september heeft volleybalvereniging Dash de presentatie van de nieuwe wedstrijdshirts en trainingspakken. Voorafgaand aan deze feestelijke opening van het seizoen organiseert Dash een sponsorloop voor de jeugd, om 18.30 uur in de zaal van de sporthal. Het geld wat er opgehaald wordt met deze sponsorloop wordt gebruikt om leuke dingen te organiseren voor de jeugd.Voor diegene die het meeste geld ophaalt 4 vrijkaarten voor de Efteling te winnen, aangeboden door sponsor PI-CT. Iedereen is van harte welkom om de jeugd te komen aanmoedigen om 18.30 uur in de sporthal en tevens om de presentatie van de nieuwe kleding lijn om 19.30 uur bij te wonen.

Voorbeschouwing Dash tegen Apollo

VORDEN - Na het verrassende resultaat van afgelopen seizoen, waarin Dash dames 1 in de nacompetitie gepromoveerd is naar de eerste divisie A, gaat de competitie op 21 september weer van start. De eerste thuiswedstrijd staat dan op het programma in sporthal Het Jebbink tegen Apollo dames 2 uit Borne.

Het team is grotendeels gelijk gebleven met aanvulling van twee jeugdige speelsters. Voor de tweede keer op rij onder de leiding van trainer en coach Henk Wahl. Met een verkort voorbereidingsprogramma hebben Henk en de Dash dames hun best gedaan om na de zomerstop weer op volle kracht te komen. De voorbereiding begon met een toernooi op 7 september in Denekamp waarin ze vier wedstrijden speelden van 2 sets (zie nabeschouwing). Een week later ging de groep op teamweekend, wat begon op zaterdag 14 september met een aantal activiteiten gevolgd op zondag 15 september met een toernooi in Weerselo.

Aankomende zaterdag is dus de eerste competitiewedstrijd die wordt gespeeld tegen Apollo'8. Tijdens het oefentoernooi in Denekamp hebben de dames 1-1 tegen dit team gespeeld. Op basis van de voorbereiding zal het dus een spannende pot worden. Dash heeft er in ieder geval heel veel zin in en met steun van de supporters hopen de dames de punten natuurlijk in Vorden te houden.

Nabeschouwing
Zaterdag 7 september stond Dash' eerste voorbereiding voor de competitie op het programma. Om half 10 vertrok het team naar Denekamp waar de dames een aantal wedstrijdjes van twee sets zouden spelen. De eerste wedstrijd stond Dynamo Tubbergen dames 1 op het programma. Dash begon met een ietwat jonge opstelling, maar vol goede moed aan de wedstrijd.

De eerste set verliep niet zoals gepland. Er was geen tot weinig servicedruk en de passe lag ook niet top. Dit resulteerde in een 16-25 verlies. De tweede set begonnen de dames scherper en streden ze voor elk punt. Hierdoor wisten ze de set met 25-23 binnen te slepen. Na deze wedstrijd had Dash een wedstrijd rust en kwamen de lekkernijen uit de volleybaltassen terwijl ze naar de andere teams keken.

Het tweede duel was tegen Devoco dames 1. Hier was de service wederom mager. Dit zorgde voor een gelijke eindstand: 1-1. Direct na deze wedstrijd moesten de dames tegen Apollo dames 2, tevens de tegenstander van de eerste competitiewedstrijd. De dames waren hierdoor erg gedreven om de prestaties van de vorige wedstrijden te verbeteren en te laten zien dat zij zich niet zomaar gewonnen geven.

De eerste set liep gelijk op aan beide kanten werd er voor elk punt gestreden. Zo ontstonden er mooie lange rally's. De slotfase van de eerste set was spannend maar toch wisten de Dash dames de laatste paar belangrijke punten naar zich toe te trekken waardoor ze de set met 27-25 wonnen. In de tweede set werden alle elementen iets minder en was het team minder gefocust. Hierdoor ontstonden er onnodige fouten en verloor Dash de set.

Maar ze waren niet als laatste in de poule geƫindigd, dus ze moesten nog een laatste wedstrijd spelen tegen Olhaco dames 1. Dit team waren ze in het vorige seizoen al twee keer tegen gekomen. Ondanks dat de vermoeidheid toesloeg, was Dash niet van plan om de laatste wedstrijd te verliezen. Dit is dan ook niet gebeurd. Wederom sloten de Vordense dames de wedstrijd af met een gelijkstand: 1-1.

Als afsluiting heeft het team samen bij Mac Donalds gegeten. \

Tijdens dit toernooi heeft het team mooie dingen kunnen laten zien, maar zijn ze ook verbeterpunten tegengekomen. De dames weten wat hun te doen staat komende week om zaterdag 21 september een mooie wedstrijd te laten zien tegen Apollo dames 2.