Eerste beleefweekend in Achterhoek feestelijk geopend op Kasteel Hackfort. Foto: Laurence Delderfield
Eerste beleefweekend in Achterhoek feestelijk geopend op Kasteel Hackfort. Foto: Laurence Delderfield

Eerste beleefweekend in Achterhoek van start

BRONCKHORST - Het weekend van 20 tot en met 22 september vindt het eerste beleefweekend van de Achterhoek in Bronckhorst van start met als thema 'BuitenGewoon Bronckhorst'. Lokale ondernemers organiseren ruim vijftig activiteiten waarmee bewoners en bezoekers kennismaken met de (natuur)parels en leukste activiteiten van de gemeente.

Bij de activiteiten kan men denken aan lunchverhalen bij de vuurpot, een GPS-puzzeltocht voor kinderen, overnachten in een Finse pod of een wandeling naar Landgoed 't Zelle. "Bronckhorst en haar omgeving is prachtig. Met dit beleefweekend willen we dat niet alleen aan bezoekers, maar ook bewoners laten zien", zegt Mette Sijtsma van IVN Gelderland.

Feestelijke opening
Het weekend wordt op vrijdag 20 september feestelijk geopend op Kasteel Hackfort. burgemeester Marianne Besselink geeft het officiƫle startschot. Daarna is er een schemerwandeling en een exclusieve rondleiding door het kasteel. Aanmelden is noodzakelijk.

Het Beleefweekend is een initiatief van IVN Gelderland in samenwerking met gemeente Bronckhorst, Stichting Achterhoek Toerisme, provincie Gelderland en de IVN Gastheren en Gastvrouwen van het Landschap. Samen willen zij Bronckhorst en omgeving op de kaart zetten en het product- en activiteitenaanbod zichtbaar(der) maken. Het volledige programma staat op de website.


www.ivn.nl/beleef-bronckhorst