Participatieraad Bronckhorst zoekt nieuwe leden

BRONCKHORST - De Participatieraad is voor de gemeente hét adviesorgaan op sociaal terrein. Van huishoudelijke hulp, begeleiding, vervoer, werk, financiële ondersteuning, advies en hulp voor de jeugd tot wonen met zorg, welzijnswerk, maatschappelijke opvang en het vluchtelingenwerk. Advies geven aan het gemeentebestuur. Opkomen voor de belangen van mensen die het zonder de steun van de gemeente korte of langere tijd niet redden. Weten wat er leeft. Samenwerken met collega´s. Daar gaat het in het kort om. De Participatieraad heeft op dit moment enkele vacatures.

Er is behoefte aan mensen met affiniteit met het ouderenbeleid en kennis en kunde op het gebied van werk en inkomen. Persoonlijke ervaring met mantelzorg is daarbij een pré. Iemand met kennis van juridische zaken is ook van harte welkom. De leden van de Participatieraad wonen verspreid over de hele gemeente; met name mensen uit Steenderen, Vorden en Hengelo worden uitgenodigd te reageren. Het terrein waarover de Participatieraad zich buigt is erg breed en daarom is het werk verdeeld over verschillende groepjes. Een keer in de maand komt de voltallige Raad bij elkaar om de laatste ontwikkelingen te bespreken en officiële adviezen vast te stellen. Het voorwerk is vaak al gedaan in één van de werkgroepen.
Jaarlijks ontvangen de leden een vrijwilligersvergoeding van de gemeente. De maximale periode van deelname is tweemaal vier jaar. Benoeming gebeurt op voordracht van de Participatieraad door het college. Meer weten of meteen reageren? Kijk op participatieraadbronckhorst.nl of mail naar info@participatieraadbronckhorst.nl. Bellen kan ook met de voorzitter Han van Oosterbos, 06-53188605.


Lezing over vrede

BRONCKHORST/HENGELO - Op woensdag 25 september zal in Ons Huis aan de Beukenlaan 30 in Hengelo een lezing gegeven worden over vrede. Quirine Wentink en Anke van Keulen, beide werkzaam voor de internationale stichting World Peace Flame, zullen een inleiding houden over het thema: 'Vrede begint bij jezelf en geef je door!'

Quirine vertelt over Gandhi, die via de weg van geweldloosheid streed voor een vreedzame samenleving. Gandhi`s kracht was dat hij altijd hoop en vertrouwen had in zijn doel; vrijheid voor India. Hij hield onder alle omstandigheden vast de principes 'geweldloosheid en het spreken van de waarheid'. Daardoor dwong hij bij de verschillende Indiase bevolkingen zoveel respect af dat ze hem serieus namen en uiteindelijk de wapens neerlegden. In de lezing geeft Anke uitleg over het onderwijsprogramma: 'Lopend Vuurtje' wat behoort bij de Wereldvredesvlam. Ook voor kinderen is vrede een noodzaak bij het opgroeien: leren over vrede in de wereld, vrede dicht bij huis en vrede in jezelf.

Meer weten, mail wpfbronckhorst@gmail.com, bel 0575-467468/ 06- 10739471 of kijk op website.


www.wpfbronckhorst.nl