Een werk van Rembrandt. Foto: Rijksmuseum
Een werk van Rembrandt. Foto: Rijksmuseum

Lezing Peter Buwalda

VORDEN - Op vrijdag 4 oktober komt Peter Buwalda naar Vorden om te vertellen over zijn nieuwe boek 'Otmars zonen'. Na zijn bestseller Bonita Avenue, waarvoor hij vijf literaire prijzen kreeg en dat vertaald is in zeven talen (Duits, Frans, Engels, Hongaars, IJslands, Portugees en Deens) was het even wachten op dit nieuwe boek met maar liefst ruim 600 pagina's.

Volgens de recensies overtreft het Bonita Avenue op vrijwel alle punten. Het is meeslepend, technisch verbluffend en intrigerend. Een wonder van vertelkunst. Het boek gaat over een vader die zijn gezin achterliet, een machtige vader met invloedrijke vrienden, levensgevaarlijke jonge vrouwen, over muziek, over liefde. Een boeiend relaas met prachtige metaforen en onvergetelijke beschrijvingen. Volgens Buwalda gaat het niet over zijn eigen vader, die ook het gezin verliet toen Peter vijf jaar oud was en waar ook een liefhebbende stiefvader zijn plaats innam.

Bruna en Cultuurfonds Vorden zijn blij met Buwalda's komst naar het Kulturhus waar we na de pauze gelegenheid krijgen vragen te stellen. De lezing begint om 20.00 uur en kaarten zijn á 10 euro verkrijgbaar bij Bruna of door het bedrag over te maken naar NL80RABO 0142668931 onder vermelding van 'lezing', de kaarten liggen dan 4 oktober op naam bij de kassa klaar.


Creatieve activiteiten bij KunstKring

RUURLO - KunstKring Ruurlo kent vanaf 8 oktober het Open Atelier voor schilderen. Op 7 oktober start de cursus kalligrafie en op 14 oktober de cursus patchwork/quilten. Al deze activiteiten zijn in het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5.

De Open Ateliers zijn een groot succes. Deelnemers beoefenen hun hobby in een inspirerende en uitdagende omgeving zonder docent. Mensen, die graag willen schilderen met anderen om ideeën, tips en trucs met elkaar uit te wisselen, kunnen vanaf 15 oktober acht dinsdagen terecht. De kosten voor acht middagen van 14.00 tot 16.00 uur zijn 30,50 euro inclusief koffie/thee. Iedereen brengt zijn eigen materiaal mee.

Kalligrafie is een kunst. Met de cursus kalligrafie onder leiding van Trudie Demoed leert men stap voor stap de technieken van deze bijzondere kunstvorm. Tijdens de cursus krijgt men, door veel te oefenen, het kalligraferen goed onder de knie. Na afloop van de kalligrafiecursus kan de cursist de vaardigheden en creativiteit toepassen bij het maken van officiële papieren, zoals oorkondes en certificaten, maar ook bij het maken van een uitnodiging, menu, trouwkaart of een persoonlijke kerstwens.

Patchwork en quilten zijn bijzonder populair omdat je aan het eindproduct een heel persoonlijk tintje kunt geven. Bijvoorbeeld aan een babydeken als persoonlijk kraamcadeau of een quilt voor mensen, die dierbaar zijn, met persoonlijke herinneringen erin verwerkt. Of tassen, kussens, tafelkleden en zelfs een boekomslag of fotolijst. Marianne van den Ent leert de cursisten bij de KunstKring hoe een quilt wordt opgebouwd en hoe een kleurencombinatie wordt uitgezocht. Men krijgt heldere uitleg over het gebruik van diverse materialen, die bij het patchworken en quilten gebruikt worden.


kunstkringruurlo.nl/cursussen


KunstKring in teken van Rembrandt

RUURLO - Zondagmiddag 13 oktober staat bij de KunstKring Ruurlo in het teken van Rembrandt. Uit Berkelland en wijde omgeving, ja zelfs uit Brabant, hebben mensen zich aangemeld om mee te doen aan de grote expositie 'Rembrandt in Ruurlo'. Ruim honderd mensen hebben een kunstwerk aangemeld voor de expositie. Aan deze expositie is een mooie prijs verbonden. Het publiek bepaalt wie het mooiste kunstwerk heeft gemaakt. De winnaar van de prijs wordt bekend gemaakt op 22 november. De prijs voor het mooiste kunstwerk wordt uitgereikt door Jan Six. Hij houdt op 22 november een lezing over het leven van Rembrandt en Hendrickje. De opening van de expositie wordt verricht door burgemeester Joost van Oostrum om 13.30 uur in de foyer van het Kulturhus Ruurlo. Na de opening volgt het concert van ensemble Cordevento met composities uit Rembrandts tijd. Foto's van de kunstwerken worden vertoond op een scherm achter de musici. Wie dit buitengewone evenement wil meemaken, kan voor informatie terecht op de website.


www.kunstkringruurlo.nl