Presentatie over de in Vorden gevonden prehistorische botten

VORDEN - Op donderdag 26 september zal de heer Hansjorg Ahrens van Naturalis (Leiden) een presentatie geven over de in 1979 bij de Grasplas gevonden prehistorische botten, die hij op verzoek van Vereniging Oud Vorden onderzocht. Dit vindt plaats in de zaal van de Herberg, aanvang 20.00 uur.

Welke dieren liepen hier 30 tot 40.000 jaar geleden rond en hoe zag de wereld er toen uit? Ahrens vertelt erover. Ook is het mogelijk de botten te bekijken, die mooi zijn uitgestald in vitrines met uitleg en tekeningen van de betreffende prehistorische dieren.

Iedereen is van harte welkom.


PCOB-afdeling ontmoet schaapherder

VORDEN - De eerste bijeenkomst na de vakantieperiode van de PCOB-afdeling Vorden e.o. zal plaatsvinden op donderdagmiddag 26 september om 14.00 uur in zaal De SooS ( Dorpscentrum) te Vorden. Hans Abbink uit Eibergen zal de aanwezigen deze middag vertellen over alle aspecten van het vak schaapherder. Hans was jarenlang schaapherder in het Haaksbergerveen. Hij is nu betrokken bij enkele begrazingsprojecten. Verder houdt hij zich bezig met natuurbeheer en landschapsonderhoud. Ook heeft hij een schaapherdersopleiding opgezet.