Wilko Eijkelkamp (l) overhandigt de cheque. Foto: PR
Wilko Eijkelkamp (l) overhandigt de cheque. Foto: PR Foto:

Monuta Helpt ondersteunt Stichting Levende Namen met donatie

LOCHEM - Stichting Levende Namen ontvangt 800 euro van Wilko Eijkelkamp uit Vorden, uitvaartverzorger bij Monuta. Met dit bedrag, beschikbaar gesteld door Monuta Helpt, zal de stichting het aankleden van de route, inkopen en beheren van de grote diversiteit en hoeveelheid aan materialen, de PR en het onderhouden van de website gedeeltelijk mee kunnen bekostigen.

Wilko Eijkelkamp: "Met de bijdrage van Monuta Helpt aan Stichting Levende Namen kunnen we een bijdrage leveren aan het goede werk van deze stichting. Jaarlijks organiseert de stichting in oktober een indrukwekkende gedachtenisbijeenkomst op de Nieuwe Begraafplaats in Lochem. Bezoekers lopen een door fakkels verlichte route van circa 1200 meter. Langs deze route zijn een twintigtal kunstvormen, licht- en vuurrituelen, islamitische rouwrituelen, gedichten en muziek, maar ook stiltemomenten ingebouwd. Een ieder kan op ingetogen wijze, lopend of stilstaand, herinneringen aan de overledene opnieuw een dierbare plek in hun leven en hart geven. Op deze wijze worden onze overleden dierbaren niet vergeten".

Monuta Helpt
Monuta Helpt steunt lokale initiatieven en projecten die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na een afscheid van een dierbare. Denk hierbij aan initiatieven en projecten die zich richten op de ouderenzorg, palliatieve zorg, mantelzorg en zorg voor nabestaanden. Dit doet Monuta met het geven van financiƫle steun en inzet van praktische hulp door haar medewerkers.