Naast het sjoelen kunnen (v.l.n.r.) Annie Bulten, Riek Nijenhuis en Dinie Brinkman vanaf 17 september bij de Senioren Vereniging Vorden ook maandelijks deelnemen aan een spelletjesmiddag. Foto: PR.
Naast het sjoelen kunnen (v.l.n.r.) Annie Bulten, Riek Nijenhuis en Dinie Brinkman vanaf 17 september bij de Senioren Vereniging Vorden ook maandelijks deelnemen aan een spelletjesmiddag. Foto: PR. Foto:

Spelletjesmiddag voor
Vordense ouderen

Nieuwe activiteit Senioren Vereniging op elke derde dinsdag van de maand

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Ze zijn momenteel ontzettend populair: de bordspelen en gezelligheidsspelen als ganzenbord, domino, rummycub, mens erger je niet, scrabble en memory. Daarom houdt de Senioren Vereniging Vorden (SVV) voor het eerst een spelletjesmiddag, op dinsdag 17 september. En de leden mogen gerust buren, vrienden of kennissen meenemen naar de ontmoetingsruimte van Het Kulturhus. Die kunnen dan ook kennismaken met de vereniging.

De Senioren Vereniging Vorden is na de vakantie weer helemaal terug om fris met een nieuw seizoen en met nieuwe activiteiten te beginnen. De spelletjesmiddag is er een van. Sjoelen stond al op de derde dinsdagmiddag van de maand op de SVV-agenda. "Maar is er behoefte aan meer en andere spelletjes, zo bleek uit de reacties van de leden. Daarom hebben we van de donatie van 280 euro die we dit voorjaar van de Stichting Veilingcommissie Vorden (De Werf) ontvingen verschillende nieuwe bord- en gezelschapsspelen aangeschaft en kunnen er vanaf 17 september op elke derde dinsdag van de maand in Het Kulturhus naast het sjoelen ook andere spelletjes worden gespeeld", zegt SVV-voorzitter Jan Berenpas. Vooraf opgeven voor deelname aan de spelletjesmiddag is niet nodig. Iedereen mag meedoen. Aanvang 14.00 uur.
Het nieuwe activiteitenseizoen 2019-2020 van SVV begint dinsdag 3 september bij Het Kulturhus met een bingomiddag. Gevolgd door een lezing op vrijdag 13 september door Jo Klein Geltink uit Vorden die een groot aantal jaren in Costa Rica heeft gewoond. "Dat zal ongetwijfeld een boeiende middag worden met verhalen en dia's uit dit land in Midden-Amerika", aldus bestuurslid Joke Beeftink van SVV. Zij zorgt er maandelijks voor dat er een informatieve of ontspannende activiteit voor de 180 leden van SVV wordt georganiseerd.

Verscheidenheid
De verscheidenheid aan activiteiten binnen SVV is groot: van de maandelijkse bingo- en spelletjesmiddag tot informatieve en/of gezellige middagen. Daarnaast zijn er de maandelijkse fiets- en klootschietmiddagen alsmede de jaarlijkse busreis die dit jaar richting de Noordoostpolder en Friesland ging. Ook wordt er door de SVV ondersteuning gegeven bij de rijbewijskeuringen voor 75-plussers. Kortom een scala aan doe- en informatieve activiteiten waarvoor telkens een goede belangstelling vanuit de leden bestaan. Het Kulturhus vormt de perfecte locatie voor een groot deel van de activiteiten die in de gezellige ontmoetingsruimte plaatsvinden. "Een gezellige ruimte. Bovendien er is een goede samenwerking met beheerder Boudewijn Kortboyer", zegt Berenpas.

Beleid
Senioren Vereniging Vorden is vier jaar geleden voortgekomen uit de plaatselijke afdeling van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) die toen werd opgeheven. SVV heeft jaarlijks contact met Stichting Welzijn Ouderen Vorden over het ouderenbeleid in de gemeente Bronckhorst en jaarlijks wordt een activiteit georganiseerd samen met de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) Vorden. Maandelijks verschijnt er ook een bulletin waarin alle activiteiten worden vermeld met daarbij algemene informatie.
Nieuwe leden zijn van harte welkom bij SVV. Zij kunnen zich telefonisch of per e-mail aanmelden bij Herman Lensink, tel. 0575-492068, e-mail hermanlensink@hetnet of bij Jan Berenpas, tel. 0575-556510, e-mail j.a.berenpas@gmail.com. De contributie bedraagt 25 euro per jaar.