Het Bekvelds Toneelgezelschap voert tijdens het Bekvelds Feest een klucht op. Foto: Leo van Dam
Het Bekvelds Toneelgezelschap voert tijdens het Bekvelds Feest een klucht op. Foto: Leo van Dam

Bronckhorster Koningschieten bekroont het Bekveld Feest 2019

BRONCKHORST/BEKVELD - Het Bekvelds Feest is uitgegroeid tot het belangrijkste hoogtepunt van het buurtschap Bekveld en zal ook dit jaar in zowel letterlijke als figuurlijke zin toneel zijn van tot gezelligheid stemmende taferelen.

Toneel
In letterlijke zin zal dat op de eerste van de drie dagen al blijken met de traditionele klucht door het Bekvelds Toneelgezelschap. Zoals de voorgaande jaren zullen zij de toeschouwers tot schaterlachen brengen. Met de klucht 'Verkeerde hulp op de eerste hulp' blijken hoge zorgkosten weggegooid geld te zijn. In deze klucht is niets wat het lijkt te zijn en zullen de grappen en grollen het publiek ervan overtuigen ook de andere feestdagen te bezoeken.
Voor degene die deze avond liever thuis aan de buis zit, is er naast een avond- ook een middagvoorstelling. Het blijft niet bij toneel alleen. In de pauzes van de klucht zal het niet aan natjes en droogjes ontbreken.

Vogelschieten
Hoofdreden van het driedaagse Bekvelds Feest is de rijke traditie van het vogelschieten. Iedere keer weer met hoogoplopende spanning over wie de schutterskoning(in) wordt en hoelang het duurt eer de vogel de geest geeft. Want pas nadat het doorzeefde vogelbeest op de Bekveldse leemgrond ligt, gaan de tapkranen op volle kracht aan de slag. Naar goed Bekvelds gebruik met het huldigen van de schutterskoning(in), de jeugdschutterskoning(in) en de knuppelkoningin. Dit alles omkaderd door de coverband Mainz Music die Bekveld op zijn grondvesten zal laten schudden. Terugkijkend op de vorige 32 afleveringen, zal het ook dit jaar weer een bruisend feest worden.

Bronckhorster Koningschieten
Als onbetwistbaar hoogtepunt van het Bekvelds Feest krijgt de Buurtvereniging Bekveld de eer het Bronckhorster Koningschieten te organiseren. De laatste drie koningen en koninginnen van alle dorpen en buurtschappen van Bronckhorst komen dan hun kwaliteiten meten om zich te mogen kronen tot Koning(in) van Bronckhorst. Een felbegeerde titel die een zware strijd zal opleveren. Maar omdat in Bekveld krachtmetingen nimmer met het mes op tafel gedaan worden, zal het met een brede glimlach zijn. Rondom het Bronckhorster Koningschieten zullen er voor het hele gezin allerlei gezellige activiteiten georganiseerd worden zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen. Als de koningsvogel is geschoten, gaat het feest van start met de band Boh Foi Toch.

Kijk voor de precieze locatie en data van het Bekvelds Feest op de site.


www.bekveld.nl/programma-bekvelds-feest-2019