Eindkeuring van de kalveropfokwedstrijd in Wichmond. Foto: Theo Janssen
Eindkeuring van de kalveropfokwedstrijd in Wichmond. Foto: Theo Janssen

Kalveren en pinken op eindkeuring KOC Bronckhorst

BRONCKHORST/WICHMOND - Zaterdag 31 augustus organiseert KOC Bronckhorst voor de elfde keer een eindkeuring van de kalveropfokwedstrijd. Na de vele enthousiaste reacties van vorig jaar is er dit jaar, naast de kalverkeuring, ook weer een pinkenkeuring. Aanvang 10.30 uur bij Camping de Warnstee aan de Lankhorsterstraat 34 in Wichmond.

Bij de kalverkeuring gaan 29 kinderen in vijf rubrieken strijden om de prijzen. De kinderen met hun kalfjes worden beoordeeld op de omgang, het voorbrengen van het kalf en hoe mooi schoon het kalf is. Daarnaast zijn er nog extra prijzen te verdienen met het exterieur (bouw) van het kalf en wie het mooiste boekje heeft gemaakt.
Niet alleen de punten van de eindkeuring tellen mee, ook zijn de kalfjes al twee keer eerder thuis gekeurd door de jury en deze punten zijn ook heel belangrijk.
Bij de pinkenrubriek zijn er dit jaar enthousiaste deelnemers. De leeftijd van de pinken zit tussen de 12 en 18 maanden en zij worden beoordeeld op showmanship (voorbrengen) en exterieur (bouw van de pink). De pinken zijn nog niet eerder gekeurd, dus alles hangt van de eindkeuring af. Naast de kalfjes en de pinken is er een springkussen en een verloting.

Iedereen is van harte uitgenodigd om dit spektakel te komen bewonderen op zaterdag 31 augustus. Voor meer informatie en het hele programma van de dag, kijk op sociale media.


kocbronckhorst.wordpress.com of op de Facebook