Oud-Vordenaar Michiel Vaneker (vierde van rechts) en zijn team uit het Radboudumc met de bronzen Zinnige Zorg Award 2019. Foto: PR
Oud-Vordenaar Michiel Vaneker (vierde van rechts) en zijn team uit het Radboudumc met de bronzen Zinnige Zorg Award 2019. Foto: PR Foto:

Ook voor volwassenen is er vermaak

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Ook volwassenen hoeven zich tijdens de kindermiddag op zondag 30 juni niet te vervelen. Zij kunnen onder het genot van een hapje en een drankje (tegen betaling) genieten van de lokale bands Mickey Mash en Turnpike, die speciaal voor deze middag komen spelen.

Parkeervoorzieningen
De organisatie roept mensen op vooral met de fiets en/of lopend te komen, aangezien er geen parkeergelegenheid is op de kasteelweide. Wie toch met de auto komt, kan parkeren bij op het parkeerterrein van de Aldi en De Bleek (bij de glasbakken). Vanaf hier rijdt bovendien treintje Bello op en neer om bezoekers naar het terrein van de Kindermiddag te brengen.

Meer informatie
Voor meer informatie, aanmelden als vrijwilliger of sponsor, zie de Facebookpagina van Stichting Kindermiddag Vorden of stuur een mail.


facebook.com/stichtingkindermiddagvorden

stichtingkindermiddagvorden @hotmail.com


Michiel Vaneker wint met team bronzen Zinnige Zorg Award

NIJMEGEN/VORDEN - Oud-Vordenaar Michiel Vaneker heeft met zijn team uit het Radboudumc de bronzen Zinnige Zorg Award 2019 ontvangen, een landelijk initiatief van zorgverzekeraar VGZ. Bij het project 'Geen algehele narcose meer nodig voor angstige patiƫnten' ondergaan patiƫnten ontspannen een pijnlijke ingreep via sedatie. Het is minder belastend dan narcose, kan ook prima op een polikliniek plaatsvinden en geeft een sneller herstel.

Het project kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek en belandde in een spannende finaleronde, waar de negen laatst overgebleven teams in discussie moesten met oud-minister van volksgezondheid Ab Klink.

De jury roemde het heldere verhaal van Anesthesioloog - MMT-arts Michiel Vaneker en de herkenbaarheid van het probleem waar sedatie een oplossing voor biedt. Michiel Vaneker is trots op de prijs: "Dit geeft meer bekendheid aan het onderwerp en ik zie dit ook als erkenning door de zorgverzekeraar voor iets waar zoveel kundige anesthesiezorgprofessionals dagelijks mee bezig zijn. Wij willen iedereen die daaraan heeft bijgedragen dan ook hartelijk bedanken!"