Lieneke van Ruller, Rienk Legtenberg, Gerda Klein Geltink en Germa ten Duis staan voor een nieuw seizoen van de KunstBus Vorden. Foto: Liesbeth Spaansen
Lieneke van Ruller, Rienk Legtenberg, Gerda Klein Geltink en Germa ten Duis staan voor een nieuw seizoen van de KunstBus Vorden. Foto: Liesbeth Spaansen Foto:

Dankzij drie nieuwe werkgroepleden blijft KunstBus Vorden rijden

VORDEN – "De KunstBus Vorden gaat toch weer rijden," vertelt Germa ten Duis enthousiast. "Na een feestelijk tienjarig jubileum leek het er even op dat deze editie ook de laatste zou zijn. Gerda Klein Geltink en ik bleven namelijk als werkgroepleden over na het afscheid van Antoinette Timmer en Annie Meijer. Gelukkig wilden Rienk Legtenberg, Lieneke van Ruller en Wiep Houtman aansluiten en met ons vijven vormen we nu de werkgroep." Er is weer een divers programma samengesteld: een museum, cabaret, toneel en concerten. Voor iedereen keuze genoeg, want van de leeftijdsgrens is twee jaar geleden afgestapt.

Door Liesbeth Spaansen

De drie nieuwe werkgroepleden
Rienk Legtenberg is Adviseur Vastgoed en Facilitair bij Quadraam Gelderse onderwijs groep. Hij gaat regelmatig naar de schouwburg of een museum. "Ik kende het concept KunstBus al van mijn moeder vanuit Hoog-Keppel en Antoinette Timmer is mijn buurvrouw," lacht hij. Rienk heeft ervaring als bestuurslid en vond het zinvol om zich bij deze werkgroep aan te sluiten. "De uitdaging is om nieuwe deelnemers te vinden die in de KunstBus willen stappen, omdat ze zelf niet meer kunnen gaan."

Lieneke van Ruller is een trouwe deelnemer van de KunstBus Vorden. "Ik ga al tien jaar mee. Toen ik de oproep hoorde, heb ik me opgegeven want ik wil niet dat het stopt." Naast de leuke bestemmingen vindt ze de mooie ontmoetingen belangrijk. "Ik weet dat er veel vrouwen zijn, waarvan de man zo'n theaterbezoek niet leuk vindt. Die kunnen gewoon bij ons instappen."

Wiep Houtman is/was kinderfysiotherapeut en woont sinds 2016 in Vorden. Zij is een enthousiast theaterbezoekster en een welkome aanvulling van de werkgroep.

Seizoen 2019-2020
Het programma voor het seizoen 2019-2020 was grotendeels al ingevuld door Germa en Gerda, waarbij zij voor het museumbezoek nog hulp kregen van afscheid nemend bestuurslid Antoinette Timmer. "Zij gaat dit jaar nog als gids mee," vertelt Germa. "We hebben van Annie feestelijk afscheid genomen."

Binnenkort worden de affiches en folders met inschrijfformulieren rondgebracht. De bus vertrekt als vanouds vanaf het Museum voor Heiligenbeelden in Kranenburg, de Dorpskerk aan de Dorpsstraat en de Wehme aan de Nieuwstad in Vorden en de rotonde Beeklaan in Wichmond-Vierakker. De ingevulde formulieren graag terug voor 21 augustus. Ze mogen bij Stichting Welzijn Vorden worden ingeleverd.

Programma:
3 oktober: Tentoonstelling en tuinen, Beeldengalerij 'Het Depot' Wageningen;
4 november: Cabaret 'En nu dan?', try-out met Plien en Bianca, Theater Hanzehof Zutphen;
8 december: Klassiek: 'Mooi, mooi Mozart', Theater Amphion Doetinchem;
16 januari: Muziek: 'The Last Waltz', afscheidstournee met 'Het Groot Niet Te Vermijden, Theater Hanzehof Zutphen;
13 februari: Toneel: 'Zolang er leven is..' met Hendrik Groen, Theater Amphion Doetinchem;
25 april: Muziek: 'De Grote Oversteek', piano en sopraan, Theater Hanzehof Zutphen.


www.welzijnvorden.nl/index.php/dienstverlening/kunstbus

Werkgroeplid KunstBus Vorden Wiep Houtman. Foto: Germa ten Duis