Veel belangstelling voor dauwzwemmen In De Dennen

VORDEN - Het was een idee dat spontaan ontstond bij de donderdagploeg van Zwembad In De Dennen: met Hemelvaartsdag dauwzwemmen organiseren voor de bezoekers.

Normaal gesproken is het zwembad op zon- en feestdagen vanaf 12.00 uur open maar nu werd een uitzondering gemaakt. En naast wandelen of fietsen is er wellicht ook interesse voor een ochtendduik. Ciska en Johny polsten de notoire donderdagochtendzwemmers, en die voelden er wel voor. En samen met Wendy en Rosalie was het plan snel gemaakt.: om 7.30 uur het zwembad open doen en zorgen voor koek en zopie voor de vroege Hemelvaartduikers.
Met de spontane toezegging van Bakker Joop uit Vorden, die wel voor een lekkere plak krentenbrood wilde zorgen, een paar posters in het zwembad en de aankondigingen op Facebook en Instagram was het dauwzwemmen op Hemelvaart in Zwembad In De Dennen een feit.

Om half acht stonden er al achtentwintig mensen te dringen en voordat het acht uur was lagen er al meer dan veertig mensen in het water om op Hemelvaart hun eerste baantjes te trekken. En voor de mensen die genoeg gezwommen hadden stond na afloop de warme koffie en thee klaar, met een plak krentenbrood.

Er werd enthousiast gereageerd over het initiatief, dat volgens velen navolging verdient. Dus ook volgend jaar zet het Zwembad In De Dennen, dankzij de inzet van vrijwilligers, het dauwzwemmen op Hemelvaartsdag weer op de agenda.

Ook helpen om dit soort activiteiten tot een succes te maken? Wordt dan vrijwilliger in het enthousiaste team. Stuur een berichtje aan info@zwembad-indedennen.nl of neem contact op via Facebook, Instagram of Twitter.