Galerij Amare in het teken van JW Bilders

VORDEN - In het komend Pinksterweekend kan men genieten van het prachtige werk en geïllustreerde brieven van landschapschilder JW Bilders in galerij Amare te Vorden, met muziek van zangeres Josée van der Staak en gitarist John Jacobs. De tentoonstelling is op 8, 9 en 10 juni geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Bilders werkte van 1868 tot 1879 in de zomer en de vroege herfst in het beekdal van de Vordense Beek, zoals destijds de Baakse Beek tussen Huis Vorden en Huis Hackfort genoemd werd. Bilders wordt gezien als een directe voorloper van de 'Haagse School'. De tentoonstelling is georganiseerd naar aanleiding van de opening van het Bilderspad langs de beek en de presentatie van het boek 'Landschapschilder Johannes Warnardus Bilders. De zomers in Vorden (1868-1879)'. Auteur Rob de Windt zal tijdens de expositiedagen in Amare aanwezig zijn.

John Jacobs - gitarist uit Wijk bij Duurstede - en Josée van der Staak - zang en gitaar - zullen tijdens de Pinkstermiddagen enkele 'blokjes' muziek verzorgen in de huiskamer van boerderij Amare. Iedereen is van harte welkom om voor of na het bezichtigen van de expositie plaats te nemen en te genieten van het concert. John heeft bijna dertig jaar geleden de basgitaarpartijen ingespeeld op de cd 'Vleugels', waarop Josée zestien Nederlandstalige teksten van Mariet Lems zingt. Deze cd is nog steeds te koop. Naast nummers van de cd kunt u ook heel ander repertoire verwachten. De toegang is gratis, maar er staat een potje waarin u een vrijwillige bijdrage kunt achterlaten.

Galerij Amare, Komvonderlaan 6 in Vorden, is op 9 juni tevens deelnemer aan KunstZondagVorden.


www.amare-vorden.nl.