De deelnemers aan de Sterkste man van Vorden met in het midden staand winnaar Kevin van Asselt en rechts presentator en wedstrijdleider Berend Venenberg. Foto: Patrick Ris Fotografie
De deelnemers aan de Sterkste man van Vorden met in het midden staand winnaar Kevin van Asselt en rechts presentator en wedstrijdleider Berend Venenberg. Foto: Patrick Ris Fotografie

Zeven Vordense krachtpatsers streden om de titel

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Toch was het Van Asselt die aan het langste eind trok. Met groot machtsvertoon wist hij het boomstam heffen te winnen, gevolgd door Peter Olthuis en Don Rouwen. De onderdeelwinst van Don Rouwen op het finaleonderdeel (aanhanger laden) was niet genoeg om Van Asselt van zijn derde titel op rij te onthouden. Wel was het voor Rouwen genoeg om zich voor de tweede maal een derde plaats veilig te stellen. Tweede in het eindklassement werd Peter Olthuis.

De krachtmeting had de winnaar de nodige kracht gekost. "De wedstrijd bleef tot het allerlaatste moment spannend. De onderlinge verschillen waren gering. Dat was mooi en maakte de wedstrijd voor het publiek ook aantrekkelijk om te blijven volgen", aldus de winnaar. Met de winst bij het eerste onderdeel (deadlift) legde Kevin al direct een mooie basis voor een hoge puntenscore. De krachtsport is een grote hobby van de Vordenaar. "Ik ben bijna dagelijks in de Vordense sportschool te vinden. En daarnaast voetbal ik in het derde elftal van VV Vorden", zo verklaarde de Vordense krachtpatser die naast zijn studie werkzaam is in het bakkersbedrijf van zijn vader. "Die wil ik op termijn overnemen."

Primeur
Voor volgend jaar wordt er door de organisatoren van VOEST (VOrdense Evenementen STichting) en sporthal 't Jebbink niet op zoek gegaan naar de 'Sterkste man van Vorden' maar naar de 'Sterkste man van de gemeente Bronckhorst'. "We willen de wedstrijd verbreden en iedereen uit de gemeente Bronckhorst de gelegenheid geven om aan dit sportieve evenement deel te nemen", zo verklaarde voorzitter Jarno Messing van VOEST. En dat laatste klonk Kevin van Asselt als muziek in de oren. "De deelname had wel wat groter mogen zijn. En op deze manier kunnen er meer mensen deelnemen. Want met zeven deelnemers heeft de deelname de ondergrens wel bereikt."

Einduitslag
Einduitslag Sterkste man van Vorden 2019: 1. Kevin van Asselt 34 punten; 2. Peter Olthuis 29,5; 3. Don Rouwen 25; 4. Nick Koning 23,5; Rob Nijland 23; 6. Anne Hezemans 21; 7. Rob Slurink 12.