Winnaar Kevin van Asselt in actie tijdens het Foto: Patrick Ris Fotografie
Winnaar Kevin van Asselt in actie tijdens het Foto: Patrick Ris Fotografie

Kevin van Asselt voor de derde maal op rij 'Sterkste man van Vorden'

VORDEN– In het voetbal noemen ze het een hattrick. De organisatoren noemen het onbetwist de 'Sterkste man van Vorden'. Kevin van Asselt (21) wist namelijk voor het derde jaar op rij voor ruim driehonderd toeschouwers dit krachtsport evenement te winnen.

Door Jarno Messing en Jan Hendriksen

De wedstrijden om de 'Sterkste Man van Vorden' waaraan zeven Vordense krachtpatsers aan deelnamen begon Hemelvaartdag (vorige week donderdag) op de parkeerplaats van sporthal 't Jebbink onder een klein wolkendek met de deadlift. Op dit onderdeel liet Van Asselt gelijk blijken dat hij voor niks minder dan de winst ging en won dan ook. Kevin was de enige die er in slaagde om 220 kilogram te trekken na de tevergeefse pogingen van Don Rouwen en Peter Olthuis. Zij bleven steken op 210 kilogram en zodoende had Van Asselt zijn poging op 230 kg niet meer nodig om het eerste onderdeel op zijn naam te schrijven.

Bijzonder was dat bij dit onderdeel de debutanten Rob Slurink en Anne Hezemans beide een persoonlijk record wisten te behalen, respectievelijk 170 en 200 kilogram. Ook Don Rouwen en Rob Nijland wisten hun persoonlijk record aan te scherpen tot 210 kilogram. Ook het tweede onderdeel, waarbij zoveel mogelijk bakstenen tegen elkaar aangedrukt moesten worden en vervolgens van een tafel diende te worden opgepakt, werd ook gewonnen door Kevin van Asselt. De Vordenaar kwam tot 21 bakstenen, daar waar Berend Veneberg host en scheidsrechter van deze dag destijds een persoonlijk record had van 23 stenen.

Het derde onderdeel, het voertuig trekken werd een bus van sponsor 4 At Home (3000 kg) zo snel mogelijk voortgetrokken van A naar B. Debutant en oudste deelnemer Peter Olthuis (40) wist dit het snelste te doen en bracht hiermee de spanning terug in de wedstrijd. Deze spanning werd nog groter bij het volgende onderdeel Monkey swipen waar koploper Van Asselt op een zevende en laatste eindigde en Anne Hezemans met grote overmacht dit donderdeel won en er met de winst vandoor ging.

Met nog twee onderdelen te gaan waren de onderlingen verschillen zeer dicht bij elkaar gekomen en lag de top drie slecht maar twee punten uit elkaar.


Lees verder op pagina 3

De deelnemers aan de Sterkste man van Vorden met in het midden staand winnaar Kevin van Asselt en rechts presentator en wedstrijdleider Berend Venenberg. Foto: Patrick Ris Fotografie