Foto: Casper Meenink
Foto: Casper Meenink

Enzerink viert 50-jarig bestaan met dag vol verrassingen

HENGELO - Aannemingsbedrijf Enzerink bestaat vijftig jaar. Zaterdag 18 mei trakteerde de onderneming uit Hengelo (Gld) (oud-)medewerkers en hun gezinnen op een dag vol verrassingen. Oprichters Henk en Rikie Enzerink ontvingen een eervolle onderscheiding.

De dag begon om 11.30 uur met een broodmaaltijd en eindigde met een feest met band. Tussendoor was er een heus festival opgetuigd met foodtrucks en activiteiten als segway rijden, zijspancrossen, crossen met een Dakar buggy, meerijden in een Dakar-vrachtwagen, een schatkist schilderen, schminken voor de kinderen, een beachvolleybaltoernooi en Enzerink Bakt, met de winnares van Heel Holland Bakt. Ook werden alle gasten getrakteerd op een mooie helikoptervlucht. Deze grote verrassing bleef in de wijde omgeving niet onopgemerkt.

Onderscheiding
Burgemeester Besselink sprak alle gasten toe. Ze stond stil bij de geschiedenis van Enzerink, dat van een agrarisch loonbedrijf is uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming, gespecialiseerd in sloopwerk, asbestsanering, grondwerk en bestrating. Ze roemde onder meer de saamhorigheid en de gedrevenheid van het bedrijf en de medewerkers. Brancheorganisatie Cumela verraste Henk en Rikie Enzerink met een speldje, als waardering voor vijftig jaar ondernemerschap.

Richard en Herbert kijken terug op een geweldige dag. "De kracht van Enzerink is dat we ons werk dagelijks echt samen doen. We steunen elkaar in goede en slechte tijden. We zijn er trots op dat we de crisistijd samen zonder gedwongen ontslagen zijn doorgekomen en dat we nu dit jubileum konden vieren. Samen met alle gezinnen, want die horen er natuurlijk ook helemaal bij."


Eerste marathonvlucht gewonnen door Comb. J. Meijer & Zoon

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de drie duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo. Zaterdag 1 juni werden twee vluchten vervlogen. De midfondvlucht vanuit Peronne en de eerste marathonvlucht vanuit Limoges.

PV De Koerier uit Zelhem
De leden van De Koerier namen deel aan de midfondvlucht van 332 kilometer vanuit het Franse Peronne. Deze vlucht zou uiteindelijk gewonnen worden door Henk Wassink uit Zelhem. Door elf liefhebbers werden 170 duiven ingezet. Het startschot klonk om 8.00 uur. De snelste duif werd geklokt om 11.39.24 uur. Uitslag: Henk Wassink 1-2-3-6-7, Harry Niesink 4, Wim Wisselink 5, Wilma Meijerman 8-10, Eric Weenk 9.

PV Vorden
Dit weekend een midfondvlucht vanuit Peronne 330 kilometer en de eerste marathonvlucht vanuit Limoges.
Peronne werd weer een prooi voor Ria die blijkbaar geen mannen voor zich duldt. Uitslag: Ria Luesink 1-4-7-11-12-16, H. B. M. Hoksbergen 2-3, Ashley Eykelkamp 5-8-14-18-19, Comb. J. Meijer & Zoon 6, Roy Schipper 9-20, D. J. Gotink 10, Marc Tiemessen 13-17, G. H. H. Kelderman 15.
Drie specialisten van PV Vorden deden mee aan de eerste marathonvlucht vanuit het Franse Limoges 785 kilometer. De Comb. J. Meijer & Zoon begon het seizoen goed en pakte hier 1-2-3-4-5.

PV Steeds Sneller Hengelo
De duiven van Steeds Sneller vlogen ditmaal vanuit het Franse Peronne. Gemiddelde afstand tot de hokken was rond de 330 kilometer. Van acht deelnemers werden 81 duiven gelost om 8.00 uur. Om 11.44 uur werd de eerste duif geklokt op de hokken van R. Koers, op de voet gevolgd door de fameuze 672 van S.E.J. Bergervoet die nu toch echt weer op stoom begint te komen. Komend weekend zal spannend worden of deze 672 deze opwaartse lijn vol weet te houden. Uitslag: R. Koers (7/16) 1-3-4-7-8-15-18, S.E.J. Bergervoet (1/3) 2, J. Teunissen (4/8) 5-14-19-21, L Te Stroet (4/10) 6-9-11-17, G. Haverkamp (2/8) 10-16, A.H.J. Peters (1/28) 12, G. Duitshof (1/5) 13, E. Koers (1/3) 20.