Eigenaar Bennie Hietbrink en praktijkopleider Jan Eskes te midden van de leerlingen die momenteel bij het bedrijf in opleiding zijn. Foto: Olivier Huisman
Eigenaar Bennie Hietbrink en praktijkopleider Jan Eskes te midden van de leerlingen die momenteel bij het bedrijf in opleiding zijn. Foto: Olivier Huisman Foto:

L.M.B. Vorden genomineerd voor OOM-Award 2019

VORDEN - Landbouwmechanisatiebedrijf L.M.B. Vorden is deze week genomineerd voor de OOM-Award Gelderland 2019. De OOM-Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast L.M.B. Vorden zijn ook Hewigo uit Winterswijk en Bronkhorst High-Tech uit Ruurlo in de race voor de award. De winnaar wordt bekendgemaakt op 7 juni.

"We zijn een klein bedrijf", zegt praktijkopleider Jan Eskes. "Maar we willen graag opleiden. Het ligt ons ook, we vinden het leuk. We zijn dus ook blij met de nominatie voor de OOM-Award. Zeker in ons soort werk ben je nooit klaar met leren. De werkzaamheden zijn enorm divers en de technische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daar moet je in mee. Ik leer ook nog iedere dag. Dat maakt het werk ook zo interessant."

Bekijk hier de video van L.M.B. Vorden



Criteria nominatie
De nominaties voor de OOM-Award komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

L.M.B. Vorden weet dus vrijdag 7 juni of de OOM-Award mee naar Vorden gaat.

Over de OOM-Award
De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.