Kerkdiensten in de krant

ACHTERHOEK - Achterhoek Nieuws, uitgever van veertien wekelijkse nieuwsbladen in de Achterhoek, houdt de lezers graag op de hoogte van allerlei lokale zaken. Zo worden op de servicepagina, de voorlaatste pagina in de krant, in een aantal kranten wekelijks ook kerkdiensten vermeld.

Voorheen leverde men de informatie hiervoor veelal per mail aan. Achterhoek Nieuws is echter overgestapt op een andere werkwijze, waarbij kerkgemeenschappen de informatie rechtstreeks kunnen invoeren, en later desgewenst aanpassen. Dat betekent minder kans op fouten. Wanneer kerkgenootschappen hun wekelijkse kerkdienst(en) graag vermeld zien in één van de weekbladen, dan kunnen zij een eenvoudige handleiding over de werkwijze opvragen door te mailen naar redactie@achterhoeknieuws.nl. Het invoeren van de kerkdiensten moet dan wel gebeuren vóór 09.00 uur op de vrijdag voor plaatsing; daarna is te laat, en aanleveren per e-mail is ook niet meer mogelijk.
Op deze manier kunnen alleen kerkdiensten worden ingevoerd, met een maximum hoeveelheid tekst ter grootte van 300 lettertekens. Wanneer een kerkgenootschap graag ook de misintenties vermeld wil zien, kan men voor informatie over de mogelijkheden mailen naar verkoop@achterhoeknieuws.nl.


Schuldhulpmaatje Bronckhorst

BRONCKHORST - Schuldhulpmaatje Bronckhorst is een vrijwilligersorganisatie die tot doel heeft om mensen met een (dreigende)schuldenproblematiek te helpen. De schuldenproblematiek van Nederlandse huishoudens blijft de laatste jaren groeien. Ook in Bronckhorst zijn er mensen met een zorgelijke financiële situatie en zij kunnen een beroep doen op Schuldhulpmaatje om hun te helpen in het samen oplossen van de schuldenproblematiek.

Mensen die een schuldenproblematiek hebben ondervinden daarvan een negatieve invloed in hun functioneren, gezondheid en welzijn. Ook de kinderen in gezinnen met schulden kunnen lijden onder die situatie. De reden waarom mensen in de schulden zijn geraakt of dreigend te geraken kan velerlei zijn. Mensen die hun baan verliezen, echtscheidingen, bestedingspatroon, verslaving of getroffen worden door ziekte. Maar al te vaak blijkt ook dat gezinnen ten onrechte geen huur- en of zorgtoeslag of kind gebonden budget ontvangen en daar door aanzienlijke bedragen mislopen. Ook zzp'ers, waarvan de activiteiten niet hebben geleid tot een structurele inkomensbron, blijven dikwijls met schulden achter.

Bij schuldhulpmaatje Bronckhorst zijn acht goed opgeleide en gecertificeerde maatjes(vrijwilligers) actief. Zij helpen en begeleiden hulpvragers om hun financiële situatie inzichtelijk te maken, budgetplan opstellen, plan tot het weer schuldenvrij worden en het begeleiden van mensen met ernstige schulden in de schuldsanering dat wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Bronckhorst door de Stadsbank. Mensen staan er dan niet meer alleen voor! Zo heeft Schuldhulpmaatje in 2018 31 hulpvragers uit Bronckhorst begeleidt.

Geen kosten aan traject
Aan een begeleidingstraject zijn geen kosten verbonden. Doelstelling is om mensen te helpen, zodat zij op enig moment weer zelfstandig verder kunnen en volwaardig kunnen deelnemen aan onze samenleving. Schuldhulpmaatje ontvangt onder andere subsidie van de gemeente Bronckhorst, ondersteuning van de kerken en ook van de Rabobank wordt elk jaar een bijdrage ontvangen via 'Hart voor de Achterhoek'.

Schuldhulpmaatje werkt ook aan preventie. Zo gaat dit jaar een project van start, met subsidie van de Rabobank, om jongeren voor te bereiden op de financiële uitdagingen die zij gaan, leren budgetteren enzovoort. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat mensen die in hun jeugd hebben leren om te gaan met geld, later financieel minder in de problemen komen.

Inwoners kunnen voor hulp terecht via telefoon 0575-552061. Ook werkt Schuldhulpmaatje nauw samen met de sociaal consulenten van de gemeente Bronckhorst in het project 'Vroegeropaf'. Schroom niet om hulp te vragen, uw privacy is gewaarborgd.


Schuldhulpmaatje zoekt maatjes (zie advertentie elders in dit blad)


De Muzikale Ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal is een studiogast uitgenodigd.

Voor maandag 10 juni, tweede pinksterdag, is dat Gerrie Spekkink-Beunk uit Hengelo. Zij zal een overdenking houden.
Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen t/m donderdag voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.


Open dag Tuin D'n Uuthook

RUURLO - Tuin D'n Uuthook aan de Morsdijk 9 te Ruurlo is op 10 juni (Tweede Pinksterdag) geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. De tuin is 4000m2 en is in drie gedeelten aangelegd. Er zijn 3 vijvers aanwezig en de gazons zijn omringd door kleurige borders met een grote variatie aan planten, bloemen en struiken. De tuin is geopend van 10.30 tot 17.00 uur.