De zandstroken zoals die langs de Ruurlose- en Vordenseweg liggen tussen Vorden en Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen, Foto:

Zandstroken langs Ruurloseweg voor onderzoek naar wild

VORDEN – Menig Vordenaar vroeg zich de afgelopen dagen af waarom er zandstroken waren aangelegd langs de Ruurloseweg richting Ruurlo. Het antwoord kwam van een specialist van de Provincie Gelderland. Hieronder zijn antwoord: "De zandstroken zijn aangelegd ten behoeve van een onderzoek (monitoring van sporen van wild) dat wordt uitgevoerd door Wageningen Environmental Research, in opdracht van de gezamenlijke provincies. De zandstroken houden verband met een proef om aanrijdingen met reeën te beperken."

Heren senioren 1 eindigt derde in eerste klasse

HENGELO – Drie teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun wedstrijden op zaterdag 23 en zondag 24 maart. Quintus HS1 eindigt dit seizoen op de derde plek in de eerste klasse.

Heren 1 van Quintus reisde zaterdagavond 23 maart af naar Cabezota HS1 in Enschede voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. De eerste helft ging redelijk, wat resulteerde in een 8-13 ruststand in het voordeel van Quintus. Maar de tweede helft ging een stuk moeilijker en de eindstand kwam op 20-20. Met dit resultaat heeft Quintus een mooie derde plek in de eerste klasse weten vast te houden.

Quintus D1 speelde zondag 24 maart uit tegen OBW D1 in Sporthal Lentemorgen in Zevenaar. Uitslag 10-9.
Dames senioren speelde thuis tegen de nummer 3 Udi. De Quintus dames begonnen goed, waardoor ze in de eerste helft op een voorsprong van 9-4 kwamen. Maar Udi kwam langzaam terug. In de tweede helft ging het gelijk op. Anderhalve minuut voor het eind was het 15-15. Maar helaas werd dit niet goed uitgespeeld, kwam Udi toch nog tot scoren en werd het 15-16.