De kinderen van de groepen vijf tot en met acht van school De Kraanvogel uit Kranenburg hebben op vrijdag 22 maart met veel plezier onder leiding van de 'meesters' Berend en Ernst Jan meegeholpen met het 'schoonmaken' van Kranenburg. Foto: PR.
De kinderen van de groepen vijf tot en met acht van school De Kraanvogel uit Kranenburg hebben op vrijdag 22 maart met veel plezier onder leiding van de 'meesters' Berend en Ernst Jan meegeholpen met het 'schoonmaken' van Kranenburg. Foto: PR. Foto:

Meer zwerfvuil opgehaald in vergelijking met vorige jaren

VORDEN – Ruim 120 volwassenen en ruim 20 kinderen hebben zaterdag 23 maart meegeholpen om het buitengebied van Vorden weer te ontdoen van zwerfvuil. Het was prima weer om deze klus te klaren.

Het lijkt er op,dat er dit jaar weer meer zwerfvuil opgehaald is in vergelijking met vorige jaren. De container waarin het zwerfvuil verzameld moest worden was namelijk zeer goed gevuld. De vele handjes kwamen van vrijwilligers uit de buurtschappen Hackfort, de Wildenborch, Wichmond/Vierakker, Kranenburg, Linde en de groepen Wildbeheer Eenheid IJssel Oost, Hengelsportvereniging De Snoekbaars, Leefbaarheid Vorden, de Vordense Rijwiel Toerclub De 8 Kastelenrijders, voetbalvereniging Vorden met het jeugdteam JO 13-1, en daarnaast veel vrijwilligers uit het dorp Vorden die niet aan een club of vereniging verbonden zijn.

De Kraanvogel
De kinderen van de groepen vijf tot en met acht van school De Kraanvogel uit Kranenburg hebben op vrijdag 22 maart met veel plezier onder leiding van de 'meesters' Berend en Ernst Jan meegeholpen met het 'schoonmaken' van Kranenburg. Ook waren er zaterdagmorgen een paar kinderen spontaan vuil aan het rapen op Het Wiemelink in Vorden. Zij hadden over de Zwerfvuildag gehoord en vonden het een goed idee om ook mee te helpen. Zij hadden dan ook na afloop wel een glaasje cola verdiend.

Hoge opkomst
De Zwerfvuildag werd afgesloten op het terrein van Natuurmonumenten aan de Baakseweg die dit ter beschikking had gesteld. Annemarie van der Houwen was tevreden over de hoge opkomst en bedankte in haar toespraak alle vrijwilligers, die zo enthousiast hadden meegeholpen. Volgend jaar vindt deze actie voor de 25ste keer plaats en dat is toch een geweldig initiatief. Vervolgens werd door enkele leden van Wildbeheer Eenheid IJssel Oost de Zwerfvuilactie afgeblazen waarna iedereen kon deelnemen aan de boerenkoolmaaltijd die de gemeente Bronckhorst voor de vrijwilligers had besteld.


Uitslag Bridgeclub Vorden

VORDEN - De uitslag van de vijfdeperiode van het seizoen 2018/2019 van Bridgeclub Vorden.

Maandagavond
Lijn A: 1. Ans Duijn en Henny Lagendijk 53,88%; 2. Max Maas en Sjoerd Tichelman 52,42% en 3. Adri Terlouw en Gerti Hissink 52,35%.
Lijn B: 1. Kitty en Ab Vruggink 56,42%; 2. Wil Matser en Annelies Schröder 55,52% en 3. Riet van Mierlo en Kees van Dijk 54,97%.
Lijn C: 1. Truus Tolkamp en Gea Vaneker 59,51%; 2. Gerda Ilbrink en Agnes Takke 55,38% en 3. Annelies Bakker en Karel Zaunbrecher 54,59%.

Woensdagmiddag
Lijn A: 1. Mansje Onstenk en Hans Dekker 54,29%; 2. Rob Miltenburg en Herman Straatsma 53,56% en 3. Rietje en Leo Koot 52,69%.
Lijn B: 1. Toos en Henk Pasman 57,44%; 2. Ellen Stoops en Wim Kl.Kranenbarg 56,66% en 3. Hedwig en Wil ter Laak 55,56%.