Vorden 1 kansloos tegen DCS uit Zevenaar

VORDEN - Vorden was de tweede helft van de competitie goed begonnen met een overwinning op VIOD en een gelijkspel vorige week tegen AZC. Maar zondag 24 februari moest het haar meerdere erkennen in één van de titelkandidaten DCS uit Zevenaar en verloor het kansloos met 4-0. Vooral op pure snelheid moest de ploeg van trainer Michel Feukkink het afleggen want in de eerste helft werden er zeker vier 100% kansen afgedwongen doordat aan de zijkanten de spelers van DCS veel sneller waren dan die van Vorden. De ruststand was 2-0 voor DCS en heel even leek het erop dat met veel kunst- en vliegwerk Vorden deze score over de streep kon trekken, maar uiteindelijk werd het door doelpunten in de 79ste en 89ste minuut toch nog 4-0.

Trainer Michel Feukkink moest wat improviseren met de opstelling door afwezigheid van Bart Stokman, Ate Barendsen, Tom klein Kranenbarg en Stefan Eggink. Wel was Luuk Smit er sinds zijn voetbreuk in november vorig jaar weer bij, maar hij begon in eerste instantie op de bank. De dit seizoen al een aantal keren vaker gespeelde JO19-1 speler Niels Rondeel (18) stond in de basis en voorin had trainer Michel Feukkink een variant bedacht met een 4-4-2 opstelling waarbij Gijs van der Veen en Sven Mulder op links- en rechtshalf kwamen te spelen en Frank Hiddink en Daan Horstman als enigste twee spitsen.
DCS was echter vanaf de eerste minuut dwingend, snel, sterk en gevaarlijk en ondanks dat Vorden op enkele momenten ook nog wel tegenwicht kon bieden, kreeg de thuisclub de beste kansen. En niet zo maar, want voordat de 1-0 viel in de 24ste minuut had DCS al twee keer op voorsprong moeten komen. In beide gevallen was het de speersnelle linksbuiten die gelanceerd werd en met een goede voortzetting de spitsen een tweetal niet te missen kansen aan bood. In beide gevallen werden de ballen op onverklaarbare wijze gemist, maar in de 24ste minuut was het dus wel raak. Wederom met een flitsende passeer- en loopactie gaf de linksbuiten uit Zevenaar de bal op een presenteerblaadje bij spits Lenselink en deze scoorde de openingstreffer. Nog geen drie minuten later was het weer de linksbuiten die de achterhoede van Vorden het nakijken gaf en nu was het de ongelukkige Niels Rondeel die de bal verkeerd raakte en zodoende met een eigen treffer de 2-0 liet aantekenen.

Na de rust wilde Vorden iets meer van zich af bijten, wat meer duels winnen en zodoende er meer een wedstrijd van maken. Dit leek heel even vruchten af te werpen toen de in het oranje gehulde Vordenaren twee keer in het zestienmeter verschenen. Maar na een kwartier in de tweede helft nam DCS het ritme weer over en lieten zij ook nog eens zien over een prima positiespel te beschikken. Met snel, attractief en goed samenspel werd de achterhoede van Vorden telkens maar weer aan het werk gezet. Maar door goede reddingen van keeper Robin Verstege en een aantal ongelofelijke missers van de voorwaartsen van DCS bleef de stand nog steeds 2-0. Inmiddels vielen links en rechts spelers van Vorden geblesseerd uit en kwamen de debuterende JO19-1 spelers Dion Besselink (16) en Gijs Bruinsma (17) in het veld. Ook Luuk Smit mocht zijn eerste minuten van het kalenderjaar 2019 maken en Gijs van der Veen, Niels Rondeel en Sven Mulder konden zich op laten lappen door verzorger Jesse Dommerholt. Uit een corner kopte DCS alsnog in de 80ste minuut de 3-0 binnen en met een geweldige individuele actie bracht Ian Hengeveld, zoon van oud-Vordenaar Rudy Hengeveld, de eindstand op 4-0.

Vorden 1 heeft nu een week vrij en kan zich voorbereiden op de belangrijke wedstrijden op 10 maart (uit tegen Spero) en 17 maart (thuis tegen Warnsveldse Boys).