Prins Carnaval, prinses Carnaval en hun adjudanten reden in een prachtige cabrio voorop in de optocht door het dorp. Foto: PR
Prins Carnaval, prinses Carnaval en hun adjudanten reden in een prachtige cabrio voorop in de optocht door het dorp. Foto: PR

Carnaval op De Garve

WICHMOND - Het Carnaval op De Garve in Wichmond was weer een fantastische happening. Een beetje vroeg weliswaar, maar wegens de vakantiespreiding was het in Wichmond op 21 februari Carnaval. Na een prachtige proclamatie, voorgelezen door prins Carnaval en prinses Carnaval, gingen alle kinderen aan de slag om zich klaar te maken voor de optocht en het feest. Veel kinderen hadden eigen creaties bedacht. Ze zagen er schitterend uit. Na de lunchpauze ging de hele school in de stralende zon in optocht door het dorp. Prins Carnaval, prinses Carnaval en hun adjudanten werden in een prachtige cabrio door het dorp gereden en gingen voorop in de optocht. Na deze optocht werden ze welkom geheten in een 'echt café' DOK om daar te hossen en te dansen. Om 13.45 uur waren de ouders welkom om het laatste staartje van het feest mee te maken. Ze kijken terug op een zeer geslaagd carnavalsfeest van de kinderen van basisschool De Garve.


Ont-moeten en over Dorcas

VORDEN - Op 3 maart zal Arendje Menkveld, die sinds kort met haar gezin in Vorden woont, in de Voorde aan de Kerkstraat in Vorden komen vertellen over het werk van Dorcas. Deze avond duurt van 19.00 uur tot ongeveer 20.30 uur.

Dorcas is een hulp- en ontwikkelingsorganisatie actief in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Ze werkt aan blijvende verandering voor en met mensen die leven in armoede. Zo worden mensen op weg geholpen met het leren van nieuwe vaardigheden en verbeterde kans op werk. De organisatie stimuleert lokale organisaties om meer samen te werken en te ontdekken hoe ze krachten kunnen bundelen. Samen met andere organisaties worden overheden gemotiveerd om meer verantwoordelijkheid te nemen om te zorgen voor kwetsbare groepen.
Waar nodig geeft ze praktische en materiële steun. Zo heeft Dorcas de afgelopen jaren het nodige kunnen doen aan noodhulp in Irak en Syrië en gaat ze dit ook doen in Jemen. In dit land is een grote humanitaire crisis gaande. In het afgelopen jaar stierven daar een miljoen mensen. Samen met een organisatie die al tientallen jaren aanwezig is in Jemen gaat er noodhulp gegeven worden en is het de bedoeling ook mee te helpen aan de wederopbouw van het land.
Welkom op 3 maart, met koffie, thee en tijd om elkaar te ontmoeten.